MHP İlçe yönetimi, Y

MHP İlçe yönetimi, Yüksek Öğrenim Kurumu’nun (YÖK) Bursa’ya ikinci bir Üniversitenin kurulmasına karar almasının ardından, Teknik ağırlıklı olarak kurulması planlanan ikinci Üniversitenin İnegöl’e kazandırılması ile ilgili başlatılan çalışmalar kapsamında MHP İnegöl İlçe yönetimi, İlçede bir konsensüs oluşturmak, toplu ses çıkarmak amacıyla ziyaretlere başladı. MHP İnegöl İlçe yönetimi  ilk ziyaretini dün İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanlığına yaptı. MHP İnegöl İlçe Başkanı İlkay Meriç, bu tür çalışmaların siyasetten uzak tutulması gerektiğini kaydetti.

ÜNRİVERSİTE İNEGÖL’ÜN HAKKIDIR

Dün saat 11.00’deki ziyarette, MHP İlçe Başkanı İlkay Meriç, yönetim kurulu üyeleri Emin Özdemir, Yusuf Şimşek, Şaip Düşmez, Fahri İnkaya, Niyazi Özer ve Murathan Özşahin’den oluşan heyeti, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, yönetim kurulu üyeleri Rauf Koşarer, Osman Ceylan, Hakan Ünlüaslan ve Bahadır Bayraktar karşıladılar.

Ziyaret sırasında ilk konuşmayı yapan MHP İlçe Başkanı İlkay Meriç, Yüksek Öğrenim Kurumu’nun (YÖK) Bursa’ya ikinci bir üniversitenin kurulması için karar aldığını belirterek, “Bursa veya çevresine kurulacak olan üniversite Teknik anlamda olacak. Bizler İnegöl’ün sanayisi, turizmi ve tarımsal açıdan ne kadar elverişli bir yerde olduğumuzu biliyoruz. Bizde bu anlamda, İnegöl halkı, siyasi partiler, oda ve dernekler ile birlikte bir konsensüs oluşturmak açısından bir araya gelmek istedik. Çalışmalarımıza İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret ederek başladık. Tüm kriterleri göz önünde bulundurduğumuz zaman gerçekten kurulacak olan Üniversite İnegöl’ün hakkıdır. Her yönüyle gelişen, büyüyen İnegöl’ün artık bir Üniversiteye ihtiyacı var. Söz konusu Üniversitenin İnegöl’de kurulması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

GEMLİK BİR ADIM ÖNDE GÖRÜNÜYOR

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl ise, duyarlılıklarından dolayı MHP İlçe Başkanı İlkay Meriç ve arkadaşlarını tebrik ederek, “YÖK Bursa’da ikinci üniversite kurma çalışmalarına başlarken, bu konuda Gemlik kendini ön plana çıkardı. Gemlik bu gücü özel bir firmadan alıyor. Bu konuda Gemlik sanki bir adım öndeymiş gibi görünüyor. Bursa’nın nüfus bakımından en büyük ilçesi olan İnegöl’de ikinci Üniversitenin kurulması, gelecekte sosyal ve ekonomik açıdan İnegöl’ün daha da gelişmesini sağlayacak muazzam bir proje. Bu konuda üzerimize düşenleri yapıyoruz. Bu proje eğer İnegöl’de olursa, şehrin önümüzdeki 50 yılını değiştirecektir. Nasıl, OSB İnegöl’ün ekonomik yapısını değiştirdiyse, kurulacak olan üniversitenin ise sosyal ve kültürel yapısını değiştireceği kanaatindeyiz. Bunun örneklerini yüksekokulun kurulması ile gördük. Kurulsun demekle bu iş olmuyor. Altyapısı, kurulacağı yerin tahsisi ve yatırımların yapılması bir maliyet gerektirir. Tabiî ki Üniversite, bir lise ya da İlköğretim okulu binası gibi değil 10 bin metrekare 20 bin metrekare yere yapılır deme şansımız yok” dedi.

İŞADAMI MEHMET YILDIZ İKNA EDİLMELİ

İnegöl’e bu üniversiteyi kazandıralım konusunda hem fikir olunur, bu konuda teknik çalışmalar başlatılırsa İnegöl’de birçok şeyin değişeceğini ifade eden Anıl, “Geçtiğimiz yıllarda Karalar mevkiinde, Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldız’ın yaptırdığı bir Mesleki Eğitim Kampusü var. Bir süre önce inşaatının durdurulduğunu biliyoruz. Güçlü bir konsensüs oluşturulup, İşadamı Mehmet Yıldız ikna edilirse, inşaat halindeki kampus, ikinci Üniversite kurulması konusunda hazır ve gayet uygun bir mekandır. Bu proje, İnegöl’ü bu konuda bir adım öne çıkaracak projedir. İşadamı Mehmet Yıldız’ın ikna edilmesi konusunda çalışmalar yapılmalıdır. Bu konuda netice alınırsa, İnegöl tarihi bir fırsat yakalayacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim