18 Mayıs 2011 Çarşam


18 Mayıs 2011 Çarşamba günü öğrencilerin ve köy halkının bilim ve teknoloji ile dostluğunu sağlamak, bilim ve teknolojiyi anlaşılır kılmak amacıyla, İnegöl’e bağlı  Gündüzlü köyü İlköğretim Okulunun bahçesinde, Bilim Şenliği düzenlendi. Şenliğin ardından çok amaçlı salonda, annelere özel “Canım Annem” adlı şiir dinletisi programı yapıldı.

Gündüzlü köyü muhtarı selim Çakmak, muhtar azaları, Gündüzlü Köyü İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı, öğrenci velileri ve köylülerin hazır bulunduğu Şenlikte, birinci sınıftan, sekizinci sınıfa kadar bütün öğrencilerin katılımıyla gruplar halinde önemle hazırlanan yaklaşık 40 Bilim Projesi, okul salonunda sergilendi.

Gündüzlü İlköğretim  Okulu öğrencilerinin proje çalışmaları, öğrenci velilerinin ve köy halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocuklarının çalışmalarını gören aileler bu çalışmaların kendilerine gurur verdiğini belirtti.

Her bir öğrencinin ilgi alanına yönelik hazırladığı çalışmalar öğrencilerin kendi sunumlarıyla, görmeye gelenlere ayrıntılı olarak anlatıldı. Projelerinin başında ziyaretçilerin sorularını cevaplayan öğrencilerin coşkusu ve sevinci görülmeye değerdi.

Gündüzlü Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Polat,  proje sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, bilginin dünya toplumlarında zenginlik yaratan en önemli bir sermaye olduğunu, toplumun okur yazar olması ve kişinin iyi bir diploma sahibi olmasının yeterli olmadığını, günümüzde bilgi okur yazarlığıyla öğrenmenin, her yerde ve hayat boyu sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilerin, yaptıkları bu çalışmalarla görerek, dokunarak ve bizzat deneyerek anlamlı öğrenmeyi, eğlenceli bir şekilde gerçekleştirdiklerini kaydeden Mustafa Polat,   “Bilim şenliğinin temel amacı, bilimin heyecanlı, şaşırtıcı dünyasında eğlenceli bir gezintiye çıkmak,  üretken bir toplum oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel düşünceyi içselleştirmek ve bilimi hayatın her alanında kullanma alışkanlığı yaratmaktır. Çalışmalara katılan öğrencilerimizi ve onlara destek olan öğretmenlerimizi ve öğrenci velilerimizi kutluyorum” dedi.

Projelerin tanıtılmasının ardından öğrenci aileleri için hazırlanan Anneler Günü kutlaması yapıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin desteğiyle hazırlanan “Canım Annem” şiir dinletisi programı, anneler için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu.

Editör: TE Bilişim