Ahıska Türkleri Sosy

Ahıska Türkleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş ve yönetiminin, İnegöl Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyareti sırasında, İnegöl'ün il olması ve Bursa Büyükşehir’e merkez ilçe olarak bağlanması gündeme geldi. Ziyarette, STK'ların bir araya gelerek, İnegöl'ün il olması için bir çalışma başlatılması gerektiği belirtildi.
Ziyarette konuşan Ahıska Türkleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, "Bizler kültürümüzle, aynı toplumun insanlarıyız. İnegöl için yapacağımız her çalışmada birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Gerek kültürel etkinliklerde, gerekse sosyal faaliyetlerde biz her zaman Şavşatlılar Derneği’nin yanındayız" dedi.
GEREKİRSE ANKARA'YA GİDERİZ
Mehmet Taş, "İnegöl için önemli bir konu son günlerde gündemde. Hemen birkaç gün içerisinde İnegöl’deki dernekler olarak bir araya gelerek, İnegöl’ün Bursa’ya merkez ilçe yapılmaması, İl olması için tek yürek olmalıyız. Bizim bunu göz ardı etmememiz gerekiyor. İnegöl’ün Bursa’ya bağlanması demek, yıllardır İnegöl’e yapılan bütün yatırımların ve tanıtımların bitmesi demektir. Ankara’ya gitmemiz gerekiyorsa, gideriz" diye konuştu.
Ahıskalılarla aynı şehirde yaşamaktan gurur duyduklarını belirten İnegöl Şavşatlılar Derneği Başkanı Durmuş Aydın ise, "Biz ne kadar İnegöl’de yaşasak da, kökümüz Artvin, Şavşat. Şavşat’ın sınırı da Ahıska’dır. Ahıskalılar Türkiye’ye, Türk milletine, Türk bayrağına hasret yaşıyorlar. Bizde aynı kültürden, aynı soydan gelen ve sınırın çizilmesi ile ayrı düştüğümüz kardeşlerimize hasret yaşıyoruz. 1940’lı yıllarda bu kardeşlerimiz sürgüne gönderiliyorlar. Kardeşlerimizin birçoğu burada şehit ediliyorlar. Ancak bu kadar baskıya rağmen gittikleri her yerde zulüm ve baskı görmelerine rağmen asla ne Müslümanlık ne de Türklüklerini unutmuyorlar. Biz zamanında Artvin’den İnegöl’e geldik, bu kardeşlerimiz de Türkiye’ye geldi. Bugün İnegöl’de birlikte yaşıyoruz. Aynı şehirde yaşamaktan da gurur duyuyoruz" dedi.
GÜR BİR SES ÇIKARALIM
Birçok ilden büyük olan İnegöl’ün, Bursa’ya mahalle yapılmaya çalışıldığını ifade eden Durmuş Aydın, "İnegöl için hep birlikte hareket edeceğiz. Peki, nasıl hizmet edeceğiz. İnegöl’ün başı dertte. Birçok ilden büyük olan İnegöl’ümüz, Bursa’ya mahalle yapılıyor. Biz İnegöl Şavşatlılar Derneği olarak üzerine basa basa söylüyoruz, birkaç ay içerisinde Büyükşehir Yasası çıkartılarak İnegöl’ün Bursa’ya merkez ilçe olarak bağlanması sağlanacak. İş işten geçmeden, İnegöl’deki büyüklerimizi, siyasi parti ve STK’ların hepsini göreve davet ediyorum. Hep beraber toplanıp gür bir ses çıkartalım. Ankara’dakiler bu sesi duysun" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Taş, günün anısına Başkan Aydın'a çiçek takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim