İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında İnegöl’e gelen Gürcistan heyeti, Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret etti. Heyet, İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Müzesini de gezerek şehri tanıma fırsatı buldu.

İnegöl’de geçtiğimiz hafta İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivalinde, yurt dışından heyetler de şehrimize konuk oldu. Festival kapsamında İnegöl’e gelen; Acara Kültür Bakan Yardımcısı Madona Tevzadze, Acara Özerk Cumhuriyeti Milletvekili Anzor Bolkvadze, Tiflis Devlet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Etnolog Prof. Rozeta Gujejiani ve Tiflis Devlet Kütüphanesi 2. Başkanı Mirian Kositashvili, İnegöl ziyareti sırasında Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret edip İnegöl Müzelerini de gezme fırsatı buldu.

MÜZELERİ ZİYARET ETTİLER

Gürcistan heyeti ve festival için İnegöl’e gelen Chakura ile Bermuxa Halk Dansları Toplulukları, Cumartesi günü İnegöl Kent Müzesi ve İnegöl Mobilya Müzesini ziyaret etti. Müze rehberlerinin şehrimizi tanıttığı heyet, İnegöl tarihini öğrenme fırsatı buldu.

BAŞKAN TABAN MAKAMINDA AĞIRLADI

Müze ziyaretlerinin ardından, Belediye Başkanı Alper Taban Gürcistan heyetini makamında kabul etti. Kafkas Folklor ve Kültür Derneği yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyarette karşılıklı hediye takdimleri gerçekleştirildi. Ziyarete ilişkin konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Kafkas Folklor ve Kültür Derneğimizin düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında şehrimize gelen heyetimizi Belediyemizde misafir ettik. İnegöl farklı kültürlerin yaşadığı bir şehir. Gelenek, görenek ve adetleri ile şehrimizi kültür şehri haline getiren tüm vatandaşlarımız İnegöl’ün bir parçasıdır. Farklı yerlerden gelen insanlarımızı şehrimizin zenginliği olarak görüyoruz. Bu anlamda festival vesilesiyle şehrimizde olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim