İnegöl’ün en eski ve güçlü sesi Yıldırım Gazetesi’nin imtiyaz hakları ve markalarının devir işlemlerinin İnegöl’ün eski gazetecilerinden Erdal Bayraktar ve işadamı Halil Malkaç’ın sahibi olduğu İnegöl Metropol Ajans Gazetecilik tarafından satın alınmasının ardından oluşan yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor.

HEDEF YÜZDE 70 OY ORANI

Ziyarette gündemi değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili aday adayı Av. Vildan Yılmaz Gürel, “AK Parti’ye milletvekili aday adayı anlamında başvuru sayısı oldukça çok. Vatandaşlarımızın teveccühü bizleri de memnun etti. Bu anlamda Ankara’nın adayları belirlemede işi oldukça zor. Ankara’da mülakatta ince eleyip, sık dokudular. Herkesin eksisini, artısını değerlendirdiler ve temayül yoklaması da dikkate alınarak karar verilecektir. Ama Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın manifestosunda söylediği gibi bu halkın kabul göreceği bir listeyle çıkmak istiyorlar. Böyle de olacağına inanıyorum. O yüzden ben olmuşum, Ahmet olmuş, Mehmet olmuş hiç fark etmez. İnşallah en güzel isimler aday listesinde yer alacak. O yüzden aday olarak açıklanıp, açıklanmamam benim açımdan bir şey ifade etmiyor. Şuandan sonra da partimiz için elimden geleni yapacağız. Kim nerede görev verirse, onu yapacağız. Bu seçimden en yüksek oy oranıyla çıkmamız gerekiyor. Bu anlamda da partimizde çalışmalar yapılıyor. Daha önceki seçimlerde olduğu gibi hem İnegöl’den hem Bursa’dan hem de Türkiye genelinde güzel bir oy oranı bekliyorum. İnegöl açısından değerlendirdiğimiz zaman Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yüzde 70’in üzerinde, milletvekili seçimlerinde ise yüzde 60’ın üzerinde bir oy bekliyorum. Bu güne kadar yapılan seçimlerde ilçe halkımızın hep teveccühünü kazandık. Bu seçimde de ilçe halkımızın partimize en büyük desteği vereceğinden hiç şüphem yok” dedi.

İNEGÖL’DEN ÇOK TALEP VAR

Ankara’da yapılan mülakatlarda İnegöl’ün öne çıktığını belirten Gürel, “Ankara’da yapılan mülakatlarda komisyon başkanının söylemi şu şekilde oldu; ‘Çok emek vermişsiniz. Teşekkür ediyoruz ama İnegöl’den çok talep var.’ Milletvekili aday adaylığı başvurusu anlamında İnegöl, Ankara’nın gözüne batmış. Toplam 20 aday adayı var. Toplam 160 aday içerisinden 20 tanesi İnegöllü. Bu ciddi bir oran. Bu oranı da Ankara fark etmiş. Bu anlamda İnegöl’den listede yer alacak aday, ihtimalle üst sıralarda yer alacaktır” diye konuştu.

ERDOĞAN’A VEFA BORCUM VAR

AK Partide bulunmasının iki önemli sebebi olduğunu ifade eden Vildan Yılmaz Gürel, “Birincisi Recep Tayyip Erdoğan. İstanbul Belediye Başkanlığı döneminden beri tanıyorum ve seviyorum. Bir diğeri de başörtüsü mağduru olmam. Bu anlamda kuruluşundan bu yana bu davada görev aldım. Elimden geleni de bu anlamda her zaman yaptım. Ben Marmara Hukuku kazandım. O zaman arkadaşlarım beni uyardı; İstanbul çok pahalı, sular sarı akıyor, her yer çöplük dediler. Ben İstanbul’a gittiğimde o sarı akan suları bir ay ya gördüm ya da görmedim. Ondan sonra içme suyundan belediyenin bütün hizmetleri o kadar değişiklikler oldu, o kadar çok hizmetinden istifade ettim. O dönemde parklar özeldi ve sonrasında belediyelere devredildi. Öğrenci olduğum halde o parklardan gidip güzelce yemek yer hale geldim. Normalde çok lüks olan yerler, öğrenci gidip istifade edebileceği mekanlar haline geldi. Otobüslerde Akbil sistemi getirdi ve öğrenciler çok uygun ulaşım hizmeti alır hale geldi. Yani kesinlikle her açıdan İstanbul güzel bir şehir haline dönüştü. Bunu da Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bilinci olduğu için bir vefa borcum var. Hem partiye hem de Erdoğan’ın şahsına olan vefa borcumu ödemek istiyorum” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ İLE OKULA GİREMEZ HALE GELDİM

Gürel, “Fakültenin 3’ncü sınıfında amfinin en ön sırasında çalışkan bir öğrenciyim. Zor derslerde gayet başarılıyım. Ticaret Hukuku dersinde Prof. Dr. Lerzan Yılmaz bana asistanlık teklif etti. Bende kabul ettim. Ama 28 Şubat olayları gündeme geldi. Ben başörtüsü ile okula giremez hale geldim. Öğretim görevlisi olma ihtimalim varken, fakülteye giremez hale geldim. Bu süreçte ilk başörtülü sınava girdiğimde dekan başıma geldi ve ‘Ne yapıyorsun sen? Böyle sınava giremezsin’ dedi. Hiç yüzüne bakmadan eşarbımı çıkardım ve sınava devam ettim. Ondan sonra sadece sınavlara girdim. Mezun olunca da İnegöl’e döndüm. Başörtüm nedeniyle asistanlık, Savcılık ve Hakimlik benim için tamamen kapanmış oldu. Avukatlık bürosu açtım. O dönemde bana AK Partinin kurulduğunu ve kadın kollarını oluşturmam istendi. Bende kolları sıvadım ve bu davaya kendimi adadım. Bu düşüncelerle üç dönem partide yönetimde görev aldım. Ben hiçbir göreve bugüne kadar talip olmadım. Görev istenmez, verilir düsturuyla çalışım. Hep görev verildi ve bu görevi elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştım. Bundan sonra da yapacağım. 24 Haziran seçimleri de ülkemiz için çok önemli. Bu nedenle davam için görev almak istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan koltuk sevdasında değil. Bence başlattığı davayı bitirmek ve ondan sonra ayrılmak istiyor. O yüzden de bu seçim önemli dedi. Bende çocuklarım için ara verdiğim parti çalışmalarına dönerek, davam için elimden geleni yapmaya hazırım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim