KIŞ LASTİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Kış lastiğinin araçlar için önemli olduğunu ifade eden Necmi Demir, “Kış lastiği, aracın sağlamlığı ve aracın yol tutuşu açısından gereklidir. Özel araçlara kar lastiği mecburiyeti yoktu ama bizler fısıltıyla da olsa gerekli yerlere kar lastiğinin her araca takılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunduk. Neden? Kar lastiğini özel araca takmadığınızda, karşınızdaki TIR´ın ve kamyonun kış lastiğini takmasının bir anlamı olmuyor. Sizin aracınızda kış lastiği olmadığı için aracınız kayıp kamyonun veya TIR´ın altına girebilirsiniz. Kış lastiği bunun için çok önemlidir. Uygulama 1 Aralık´ta başladı ama Kasım´ın 20´si gibi başlanmış olsa daha iyi olurdu” dedi.

YANLIŞ BİR ALGI VAR

Kış lastiğiyle ilgili vatandaşlarda yanlış bir algının olduğunu belirten Demir, “Bazıları şöyle algılıyor, kış lastiği yazın kullanılamaz. Kış lastiği yazında kullanılabilir ama kış lastiği yazın kullanıldığında biraz daha yolda giderken gürültü yapar. Onun haricinde bir engel yoktur” diye konuştu.

DÖVİZİN YÜKSELMESİ FİYATLARI ARTTIRDI

Piyasaya büyük bir durgunluk yaşandığını ifade eden Necmi Demir, “Doların yükselmesiyle fiyat artışları oldu. Bizde bu artışlardan mustaribiz. Her siparişimizde fiyatlar değişiyor. Sonuçta hammaddesi dışarıdan geliyor. Özellikle büyük ticari araçlarda, kamyon ve TIR´larla ilgili fiyatlardan dolayı zorluk çekiliyor. Bizde esnaf olarak vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için vadelerde katkı yapıyoruz ve vade farkı almıyoruz. Vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kimseyi zor durumda bırakmak istemiyoruz. Ödemede sıkıntı çekebiliyorlar. Almakta tereddüt edebiliyorlar. Halden anlayıp katkı yapmaya çalışıyoruz. İnsanlarda bir maddi sıkıntı var ve alım gücü yok” dedi.

GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 50 ZAM OLDU

Kar tipi lastiklerde 150 liranın aşağısında lastiğin olmadığını belirten Demir, “150 lira ile 2 bin liraya kadar fiyatlar değişiyor. Geçtiğimiz yıla göre çok büyük fark var. Dolar endeksli bir piyasası olduğu için geçen yıldan bu yana yüzde 50 fiyat artışı var. Vatandaşlarımız kendi sağlıkları için mutlaka kar lastiği taksınlar. Havalar malum, kış geldi ve kar birden bire yağabilir. Ne olacağı belli olmaz. Mutlaka kışlık kar lastiği taksınlar. Trafik kazalarıyla karşılaşmak istemiyoruz. Bu açıdan kar lastiği çok önemli” şeklinde konuştu.

Demir, ayrıca kar lastiğinin ömrünün 55-60 bin kilometre arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim