İlçe Müftü Vekili İs

İlçe Müftü Vekili İsmail Yıldırım dün saat 12.30’da müftülük makamında düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Organizasyonu ile Hacca gidecek Hacı adaylarının, kutsal topraklara yolculuk programlarının belirlendiğini açıkladı.

22 Ekim 2009 Çarşamba günü Fatih Camii önünden sabah saat 06.30’da ilk kafile olarak 2 otobüsün kalkacağını belirten İsmail Yıldırım, 23 Ekim 2009 Perşembe günü ise, 14 kişilik İnegöllü bir Hacı adayı grubunun, Bursa merkezden hareket ederek, Bursa’nın ilçelerini gezecek olan başka bir kafileye yine Fatih Camii önünde saat 04.00’de dahil olacaklarını kaydetti

Her yıl Hac yolculuğu öncesi düzenlenen eğitim seminerlerinin bu yıl oldukça verimli geçtiğini de dile getiren Müftü Vekili İsmail Yıldırım, “Her sene olduğu gibi bu sene de ilçemizde mukaddes topraklara gidecek Hacı adayı kardeşlerimizin programları belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda, ilçemizden kaydolan bütün Hacı adaylarımızı Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere üç kez Hac bilgilendirme kursuna aldık. İlçe Vaizlerimizden Hasan Tanrıkulu ile birlikte Hacla ilgili bilinmesi gereken önemli bilgileri Hacı adaylarına aktardık. Memnuniyetle belirtmeliyim ki, bu sene Hac bilgilendirme eğitimlerimize Hacı adayları güzel rağbet gösterdiler. İnşallah iyi bilgilendiler, orada zahmet çekmeden kolayca ibadetlerini yerine getirecekler” dedi.

Hacca hareket planının belli olduğunu söyleyen Yıldırım, “Diyanet İşleri Başkanlığı organizesiyle ilçemizden Hacca gidecek iki otobüs 21 Ekim 2009 Çarşamba günü sabah saat 06.30’da Fatih Camii önünden uğurlanacak. Yine Diyanet İşleri organizasyonuyla 14 kişi daha 22 Ekim 2009’da yine Fatih Camii önünden saat 04.00’de uğurlanacak. Bunlar normal tip Hacı adaylarımızdı. Müstakil tip, otel tip olanların yolculuk tarihleri daha sonra belli olacak ve belli olduğu zaman onları da uğurlayacağız. Özel şirketlerle gidecek Hacı adaylarımız da şirketlerinin kendi programlarına göre ilçemizden mukaddes beldelere gideceklerdir” diyerek, özel şirketlerin hacı kafilelerini de Müftülük olarak dualarla yolcu edeceklerini kaydetti.

Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Hac aşılarına gelemeyen hacı adaylarının taleplerinin belirli bir seviyeye ulaşması doğrultusunda, tekrardan Hac aşılarının başlatılabileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim