Hacer Salih Yıldız İ


Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulu Müdürlüğü ve Bursa Barosunun işbirliğinde, Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz tarafından, Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulunda bir dizi seminer verildi.

Kız ve erkek öğrenciler ile velilere ve öğretmenlere ayrı ayrı düzenlenen seminerin konusu da katılımcılara göre farklılık gösterdi. Velilere ve öğretmenlere “Cinsel İstismara Uğramış Çocuklara Adli Yardım ve Kadına Şiddet” konusu ele alınırken, okulun öğrencilerine ise, “Mesleki Yardım ve Meslek Seçimi” ile ilgili bilgiler verildi.

Seminerlerin konuşmacısı Avukat Nevin Canbaz, anayasal hak ve sorumlulukların yeteri kadar öğrenilmediğini ve hangi durumlarda nerelere başvurup, kimlerden yardım istenileceğinin yeterince bilinmediğini ve bu nedenle çeşitli mağduriyetler yaşandığını belirtti.

Okul Müdürü Yılmaz Şimşek ise, okulların sosyal sorumluluk içerisinde, öğrenci, veli ve çalışanlarını bilgilendirmek ve doğru zamanda, doğru işler yapmak adına vatandaşlık bilinci içerisinde, ortak hareket edebilen, birbirine barışık bireyler yetiştirmek için, üzerlerine düşen görevleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim