İnegöl Sağlık Grup B

İnegöl Sağlık Grup Başkanı Gönül Malat, dün saat 11.00’de makamında düzenlediği basın toplantısında, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel firmalar aracılığı ile kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarının, 19, 20 ve 21 Ekim 2009 Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri, Sani Konukoğlu konferans salonunda menenjit ve Grip aşısı olacağını bildirdi. Dr. Gönül Malat, yapılacak olan Grip aşısını Hacı adaylarının kendilerinin temin etmesi gerektiğini söyledi.

İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği seminerlerde Hacı adaylarına, grup ve menenjit aşıları ile alakalı bilgiler verildiğini belirten Dr. Malat, “Hacı adaylarına, Sani Konukoğlu Konferans salonunda düzenleyeceğimiz programla, menenjit ve grip aşılarını yapacağız. Menenjit aşısını biz temin edeceğiz. Grip aşısını ise Hacı adaylarının kendileri temin edip, sağlık ekiplerimiz nezaretinde aşılarını olacaklar. 19 Ekim 2009  Pazartesi, 20 Ekim 2009 Salı ve 21 Ekim 2009 Çarşamba günleri saat 13.00’den sonra Sani Konukoğlu konferans salonunda Hacı adaylarımızın aşılarını yaparak, kurtsal topraklara olan yolculuk ve orada yapılacak ibadetler sırasında, dıştan gelen tehditlerde sağlıklarını korumuş olacaklar” dedi.

Daha önceki yıllarda Hacı adaylarına yönelik aşıların Devlet Hastanesi yanındaki Sağlık Grup Başkanlığı Merkezinde yapıldığını hatırlatan Dr. Malat, daha çabuk ve ulaşım zorluğu çekilmemesi açısından Sani Konukoğlu konferans salonunda, 85 kişilik gruplarla 3 gün aşı programının gerçekleştirileceğini kaydederek, “Sağlık Grup Başkanlığı merkezimizin yerinin değişmesi neticesinde vatandaşların merkezimizi bulamayacağını düşünerek aşı işlemlerini Sani Konukoğlu konferans salonunda yapmayı planladık. Toplam 255 Hacı adayına 4 uzman sağlık ekibi tarafından menenjit ve grip aşıları yapılacak” diye konuştu.

DOMUZ GRİBİ AŞISI YOK

Domuz Gribi aşısının ise henüz  ellerine ulaşmadığını bildiren Gönül Malat, “Bu nedenle Domuz Gribi aşısını uygulayamıyoruz. Şimdilik  grip aşısını yapıyoruz. Domuz Gribi aşısı kısa bir sürede temin edilirse, kutsal topraklara giden Hacı adaylarımızın Hac ibadeti sırasında bulundukları yerde  sağlık ekipleri tarafından Domuz Gribi aşıları yapılacak” diye konuştu.

EVLİLİK MERKEZİ TAŞINDI

Aile hekimliği uygulamasının 1 Ekim 2009 tarihinde başlandığını ifade eden Malat, “Aile Hekimliği uygulamasına geçildiğinde bazı alanlarda değişiklikler oldu. Evlilik Merkezi uygulamamız daha önceden 1 Nolu Sağlık Ocağında gerçekleştiriliyordu. Şimdi ise şu anki Verem Savaş Dispanseri merkezinin yan tarafında aynı zamanda Evlilik Merkezi uygulaması gerçekleştirilecek. Evlilik muayenesi için Verem Savaş Dispanseri merkezine gelen şahıslar artık aynı bina içinde Evlilik tahlillerini de yaptıracaklar. Aynı saha içerisinde evlilik işlemlerini halledecekler. Ama ilk önce Aile hekimlerine başvuracaklar. Aile Hekimleri bu doğrultuda çiftleri yönlendirecek” şeklinde konuştu.

Sağlık Grup Başkanı Gönül Malat, Ehliyet, Sağlık ve Yivsiz Tüfek raporları ile ilgili uygulamaların Aile hekimleri tarafından gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim