1970 yılında kurular

1970 yılında kurularak, değişmeyen lezzetin ustalarının maharetli elleriyle bu günlere kadar aynı kaliteyi ve damak tadını müşterilerine sunan Hacı Hasanoğulları Baklavaları, Bursa’nın yanı sıra tüm Türkiye çapında hizmet vermek için şubeselleşme ve franchasing oluşumlarını sağlarken, İnegöl’de Atatürk Bulvarı Kızılay İşhanı Numara 11 adresinde bir yıl önce İnegöllülere meşhur Gaziantep Baklavası damak tadını sunmak için hizmete açılan Hacı Hasanoğulları Baklavaları İnegöl Şubesi, ünlü tatlı ve baklava çeşitlerini tecrübeli servis ekibi ile anında İnegöllülerin hizmetine sunmaya devam ediyor.

Hacı Hasanoğulları Baklavaları İnegöl Şubesinin Sahibi Hasan Bozkurt, oluşturdukları servisle, İnegöl’ün neresinde olursa olsun fabrikaların özel toplantıları, cemiyetler, düğünler, özel yemekler ve ev hanımlarının düzenledikleri günler için gerekli olan tatlı ve baklava çeşitlerini hızlı bir şekilde ulaştırdıklarını, Hacı Hasanoğulları Baklava ve tatlılarının nefis damak tadını İnegöllülere tanıtmaya ve sevdirmeye çalıştıklarını söyledi.

Hacı Hasan Oğulları baklavaları’nın 1970 yılında Bursa merkezde kurulduğunu ve bu güne kadar başta  Bursa merkez olmak üzere, Gemlik, İstanbul ve İnegöl olmak üzere toplam 12 şubeye ulaştıklarının altını çizen Hasan Bozkurt, birinci sınıf damak tadını İnegöl halkı ile buluşturmak için, bir yıl önce başlattıkları çalışmaları, zaman zaman yaptıkları kampanyalarla takviye ettiklerini ifade ederek, Baklava ve Tatlı denilince akla ilk gelen Hacı Hasanoğulları Baklava ve Tatlı çeşitlerinin tüm İnegöllülere bir telefon kadar yakın olduğunu kaydetti.

ÜRETİMDE KALİTELİ ÜRÜN

Ünlü Hacı Hasanoğuları Baklava ve tatlılarının üretiminin gayet itinalı bir şekilde, hijyenik ortamlarda, oldukça kaliteli bir şekilde gerçekleştirildiğine işaret eden Hasan Bozkurt, “Harran ovasının sert buğdaylarından üretilen unla yoğrulan sert hamur çok ince şekilde açılıyor. 35-40 kat hamur 2.5-3 santime sığdırılmalı ki, ağzınıza aldığınız zaman çıtırtı sesini duymalısınız ve baklava ağzınızda eriyip gitmeli. Özellikle baklavanın o muazzam tadı, Urfa yağı dediğimiz Bahar yağı ile olur. Bilhassa merdiven altı dediğimiz baklavacılar, Bahar yağı yerine yanmış yağ kullanıyorlar. Yanmış yağlarla üretilen baklavayı yiyen kişilerin midesinde ekşime ve yanma rahatsızlıkları meydana gelir. Hacı Hasanoğulları Baklavalarının bu nedenle hem damak tadı çok lezzetlidir hem hafiftir hem de yiyen insanlara hiçbir rahatsızlık vermez” dedi.

TANITIM AMAÇLI ŞOK İNDİRİM

Hedeflerinin, Hacı Hasanoğulları Baklava ve tatlılarını İnegöl halkına daha çok tanıtmak, nefis damak tadını herkese ve her keseye uygun olarak sunmak olduğunu vurgulayan Bozkurt, zaman zaman kısa süreli kampanyalar düzenleyerek indirim yaptıklarını belirterek, “Diğer şubelerimizde, Cevizli Baklavanın kilosu 20 TL iken bizde sadece 14 TL, Saray Sarma 25 TL iken bizde 17 TL, Fıstıklı Baklava 30 TL iken bizde 25 TL’dir. Biz tatlı çeşitlerimizdeki indirimi, vatandaşın kaliteli ürünü ekonomik olarak tedarik etmesi için yapıyoruz. Tatlı ve baklava çeşitlerimizde şuanda yapmış olduğumuz indirim bir süre daha sürecek. 715 50 25 numaralı  ‘Alo Sipariş’ hattımız arandığında, evlere ve işyerlerine en seri şekilde servisler yapılmaktadır. Hacı Hasanoğulları Baklava ve Tatlı çeşitlerinin nefis tadından, kalitesinden ve ekonomik fiyatlarından herkesin yararlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

BEĞENİLMEYEN ÜRÜN GERİ İADE EDİLEBİLİYOR

Bir çok Baklavacıda bulunmayan bir uygulamanın Hacı Hasanoğulları Baklavacısında bulunduğunu iddia eden Bozkurt, tatlı ve baklava çeşitlerinden herhangi birini alıp beğenmeyen müşterilerin ürünlerini geri iade edebileceklerini söyledi.

ZENGİN TATLI VE BAKLAVA ÇEŞİTLERİ

Hasan Bozkurt, Hacı Hasanoğulları Baklava ve Tatlı çeşitlerini ise şöyle sıraladı; “Cevizli Baklava, Saray Sarma, Ev Baklavası, Cevizli Burma, Cevizli İncir, Fıstıklı Baklava, Şöbiyet, Havuç Dilimi, Kuru Baklava, Çikolatalı Baklava, Fıstıklı Sarma, Fıstıklı Burma, Fıstıklı İncir, Kuş Gözü, Yüzük Tatlısı, Ballı Kadayıf, Harem Güzeli, Yaprak Sarma, Dürüm, Özel Dürüm, Gelin Bohçası, Cevizli Kadayıf ve Erzurum Kadayıf Dolması”

 

Editör: TE Bilişim