Dün saat 12.00 sıralarında Orta mahallesi mevkiinde, hafif ticari araç ile elektrikli bisikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2’si ağır 3 çocuk yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Orta mahallesi yolu üzerinde Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu istikametinden, Ortaköy mahallesi istikametine gitmekte olan 14 yaşındaki Tunahan Zengin’in kullandığı elektrikli bisiklet, aynı istikamette gitmekte olan 37 yaşındaki Yusuf Çelik’in yönetimindeki 16 YC 708 plakalı hafif ticari araç ile çarpıştı. Kaza sonucu elektrikli bisiklet sürücüsü Tunahan Zengin ile aynı bisiklette bulunan 14 yaşındaki Abdulkadir Demir ile Erkan Yesim yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi, haber verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulanslarındaki sağlık görevlileri yaptı. 112 Acil Servis Ambulanslarıyla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan yaralılar, burada yapılan müdahalenin ardından müşahede altına alındı.

Hafif ticari aracın sürücüsü Yusuf Çelik, çocukların elektrikli bisikleti bir anda sola kırarak önüne çıktığını, fren yapmasına rağmen çarpmaya engel olamadığını belirtti.

Vehbi Koç Ortaokulu 8/F sınıfı öğrencisi oldukları öğrenilen Erkan Yesim, Tunahan Zengin ile Abdulkadir Demir’in, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına girdikten sonra okuldan Orta mahallesine gezmeye gitmek için yola çıktıkları belirtildi.

Kazada ağır yaralanan elektrikli bisiklet sürücüsü Tunahan Zengin ile Abdulkadir Demir’in hayati tehlikesinin devam ettiği ifade edilirken, kazayla ilgili gerekli tahkikatın sürdüğü belirtildi.

Editör: TE Bilişim