İnegöl Zihinsel Enge

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneğinin (İZED) Kongresi Yapıldı
Halil Peynirci Güven Tazeledi
İnegöl Zihinsel Engelliler Derneğinin (İZED) 5. olağan  genel kurul toplantısı, geçtiğimiz gün dernek merkezinde gerçekleştirildi. Derneğin başkanlık görevini 8 yıldan beri sürdüren Halil Peynirci, genel kurulda gerçekleştirilen seçim sonucunda bir kez daha güven tazeledi.
Raporların okunup, Yönetim ve Denetim kurullarının aklanmasının ardından, tek liste ile seçime gidildi. Toplantıya katılan 100 üyenin oy birliği ile İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanlığına Halil Peynirci yeniden getirilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine Berrin Demiral, Ayhan Lüleci, Arzu Karakaya, İlknur Duman, İbrahim Dinç ve Sibel Yılmaz seçildiler.
Dernek üyelerinin, engellilerin ve ailelerinin hem yönetimden memnuniyeti hem de kendilerine güvenmeleriyle tekrar yönetime geldiklerini belirten İZED Başkanı Halil Peynirci, "Bugüne kadar hayırseverlerimizin derneğe bağışladığı 700 tane tekerlekli sandalyeyi hak sahiplerine dağıttık. Engellilerimizi ve ailelerini Babasultan da düzenlenen pilavları, çeşitli gezilere ve er ayın ilk Çarşamba günü düzenlediğimiz toplantılar gibi çeşitli etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Şuan galoş makinesi ile ailelerimiz galoş yapmaya devam ediyor. Biz yeni yönetim olarak engelli kardeşlerimiz ve aileleri için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.
HAYIRSEVERLERDEN TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ BEKLİYORUZ
İnegöl’deki engellilerin yaşamlarını kolaylaştırma, topluma kazandırma amacıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında Derneğin tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Başkan Peynirci,  hayırsever İnegöl halkından tekerlekli sandalye desteği  beklediklerini söyledi.
BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN YER TALEBİMİZ VAR
Derneğe gelir elde etmek amacıyla Galoş üretimini sürdürdüklerini ifade eden Peynirci, “Derneğimizin yeri dar olduğu için 2 adet galoş makinesi ile çalışma imkanı olmuyor. Bundan dolayı Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'tan derneğimize bir yer talep ediyoruz. Atölye niteliğinde bir yere ihtiyacımız var. Ayrıca galoş üretimi için naylona ihtiyacımız var. Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş’ın ve Hayırseverlerimizin bu konuda desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim