Alanyurt Kocatepe İlk/Ortaokulu bahçesinde, eski Yunus Emre Okulu binasının yıkılmasının ardından yerine devlet tarafından yaptırılan Ana Okuluna öğrenci kayıtları başlıyor. “Halime Hatun Anaokulu” adı verilen okula 320 öğrenci kayıp yaptırabilecek.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürü Ali Doğru ile birlikte yeni okulu ziyaret ederek, kayıtların başlayacağını kamuoyuna duyurdu. Müdür Bilican, “İnegöl´de okul öncesi eğitim veren 5 resmi Anaokulu ile iki özel Anaokulu mevcut olup, İlkokul ve Ortaokullarımızın birçoğunun da bünyesinde Anasınıfları mevcuttur. Sınıf oluşturacak kadar öğrenci kaydı yapıldığında ilave sınıflar açılabilmektedir. Şimdi ise mevcut Anaokullarımıza ilave olarak Alanyurt bölgesinde Kocatepe İlk/Ortaokulu bahçesinde yeni bir Anaokulu devlet tarafından yapılarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilmiştir. Böylece okullarımızın bünyesinde açılan anasınıflarının haricinde 6 resmi, 2 özel olmak üzere 8 adet müstakil Anaokulu öğrencilerimizin eğitim hizmetine sunulmuştur. Milli Eğitimin diğer yatırımlarında olduğu gibi bu okulumuzun da yapılması için Milletvekilimiz Hüseyin Şahin beyin büyük gayretleri olmuştur. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

‘HALİME HATUN ANAOKULU´

Yeni yapılan Anaokulunun “Halime Hatun Anaokulu" ismiyle resmi açılış onayı alındığını ve Kurucu Müdür görevlendirmesinin yapıldığını aktaran Bilican, “Donatım malzemesi ise İl Milli Eğitim Müdürlüğünden talep edilmiştir. 2015-2016 eğitim öğretim yılına hazır olacaktır. Yeni okulumuz  3 katlı ve 8 dersliklidir. Yaklaşık bir milyon TL.´ye malolmuştur. Anasınıflarında ikili eğitim yapıldığı için, 8 dersliğe, 16 sınıf öğrenci kaydı yapılabilecektir. Sınıflarda öğrenci sayısı 20 öğrenci olacağı için 320 öğrenci kapasiteli olarak eğitim hizmeti verilecektir. Gönül ister ki müstakil anaokulları sayısı daha fazla olsun. Çünkü müstakil Anaokulları okul öncesi eğitimine özel olarak tasarlandığı için imkanları daha iyi olmakta ve okulların bünyesinde olmadığından dolayı sadece okul öncesi öğrencileri olacağından dolayı öğrencilerin eğitimleri daha verimli olmaktadır ve öğrenciler daha rahat ortamlarda eğitim almaktadırlar. Devletimizin imkanları nispetinde inşallah bu okulların sayısı zamanla artmış olacaktır” diye konuştu.

KAYITLARA BEKLİYORUZ

Okul öncesi eğitiminin çok önemli olduğuna dikkat çeken Bilican, “Bizde aynı şekilde okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımız ilkokula başlamadan önce bir yıl süreyle anasınıflarında eğitim alarak hem okula uyumları sağlanmış oluyor hem de kendi seviyelerine göre birçok bilgi ve beceriyi kazanmış oluyorlar. Anaokullarımız başta olmak üzere bütün anasınıflarımızda her türlü imkanlar sağlanmaktadır. Çocuklarımız çok nezih ve temiz ortamlarda eğitim almış oluyorlar. Okul öncesi eğitimi alan öğrencilerin, okul öncesi eğitimi almayan öğrencilere göre ilkokullarda daha başarılı ve uyumlu oldukları görülmektedir. Bu nedenle özellikle 5 yaş grubunda olan öğrencilerimiz olmak üzere okul öncesi eğitim yaşında olan çocuklarımızın mutlaka kayıtlarının yaptırılması için bu yaş gruplarında çocuğu olan tüm velilerimize çağrıda bulunuyorum. Bu yeni açılan Halime Hatun Anaokulu Alanyurt bölgesindeki okul öncesi eğitimine çok büyük katkısı olacaktır. Yeni okulumuzun öncelikle Alanyurt bölgesinde ki halkımıza olmak üzere, arzu edipte bu okula kayıt yaptırmak isteyen tüm ilçe halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim