Halitpaşa Camii İmamı Mustafa Caba’nın nezaretinde, bayramın üçüncü günü (dün) Huzurevine giden öğrenciler, Huzurevi sakinlerinin tek tek elini öpüp, bayramını kutladılar. Yaşlılarla sohbet eden çocuklar, çikolata ve kolonya ikram etmeyi de ihmal etmediler.

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYA GELDİK

Ziyaretin sonunda bir konuşma yapan Halitpaşa Camii İmamı Mustafa Caba, “Önderimiz, rehberimiz, efendimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed buyuruyor ki, ‘Bir garibi, yoksulu, fakiri, düşkünü, hastayı ve kimsesiz kalanı ziyaret eden, beni ziyaret etmiş gibidir’. Bizler de o sevgilinin bir ümmeti olarak, kimsesizlerin kimsesi olmaya geldik. Halitpaşa Camiinde eğitim gören öğrencilerimizle birlikte huzurevine geldik. Burada bulunan eli öpülesi büyüklerimizi yalnızlığa terk edemeyiz. Öğrencilerimizin yaptığı bu davranışın, İnegöl’de bulunan tüm öğrenci kardeşlerimize örnek olmasını arzu ediyorum” dedi.

HUZUR, HUZUREVİNDE VAR

Huzurevi Müdürü Recep Şen ise, “Son zamanlarda ziyaretçi sayısında artış var. Bu bayramda da görüldü. Bayramın her günü ziyaretçilerimiz geldi. İnegöl halkı daha da duyarlı olmaya başladı. Buda sevindirici. İnegöl halkı yapılan çağrılara, duyarlı davranıp ziyaret ediyorlar. İnegöllüler yaşlılarımızı yalnız bırakmasınlar. Belediyenin bir kurumu olan Huzurevi, aslında İnegöl’ün. Huzur, huzurevinde var” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim