İNULAŞ A.Ş. korona virüs tedbirleri kapsamında halk otobüslerinin temizlik ve hijyen çalışmalarına devam ediyor.
Şehir merkezindeki farklı hatlarda çalışan otobüslerde özellikle yolcuların oturduğu koltukları ve tutamaçları dezenfekte eden ekipler, bu çalışmalarında Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlı virüsidal etkili biyosidal ürünler kullanıyor.


Konuyla ilgili açıklama yapan İNULAŞ A.Ş. Başkanı İbrahim Bayram, “Dünya ve ülke genelinde yaşanan pandemi nedeniyle taşınan yolcu sayısında ortalama yüzde 60 oranında bir düşüş yaşandı. Yaşanılan bu uzun pandemi sürecin de halk otobüsü esnafı maddi anlamda çok zor günler geçirdi. Fakat buna rağmen tüm iyi niyet ve özveri ile çalışılmaya devam edilerek seferler aksatılmadan devam ediyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” dedi.
Bayram, yaşanılan pandemi sebebiyle büyük oranda düşen yolcu sayılarına rağmen hat seferlerinde tur eksiltilmesine gidilmediğini, aksine yolcuların temaslardan kaçınabilmesi adına ek seferler konularak yoğun bir şekil de çalışıldığını söyledi.


Araçlara ayakta en fazla 12 yolcu alındığını belirten Bayram, belirlenen sayıdan fazla yolcu alımının yasak olduğunu, ayakta 12 olan yolcu sayısından fazla yolcunun araca binmesi halinde ve inmemekte direttiği bir durum olduğun da 155’in aranarak emniyet ekiplerinden yardım isteneceğini, aracın kesinlikle hareket ettirilmeyeceğini söyledi. Sabah ve akşam yoğun saatlerde denetleme ekiplerinin sahada olduğunu, herhangi bir aksama olmaması adına yedek araçların hazır bekletildiğini, turların hızlandırılarak gerekli takviyelerin yapıldığına değinen Bayram, ayrıca maskesiz yolcuların araçlara binişlerinin kesinlikle yasak olduğunu da hatırlatarak, araçlarda çalışan şoförlerin zor durumda bırakmamaları adına, diğer yolculara saygısızlık olmaması adına bu konuda hassasiyet beklediklerini belirterek, maskesiz yolcuların araçlara alınmadığını ve araca maske ile binen yolcuların araç içerisinde kesinlikle maskelerini çıkarmamaları hususunda ricada bulundu.


Araç ön kapı girişlerinde bulunan el dezenfekten ile arka kapı iniş kısımlarında bulunan el dezenfekten makinaları vasıtasıyla hem yolcuların hem de araçların hijyenini en üst seviyelerde tuttuklarına değinen Bayram, el dezenfektanlarını hem biniş hem de inişleri esnasında vatandaşların mutlak surette kullanmaları hususunda da ricalarda bulunarak, vatandaşların otobüsleri gönül rahatlığı ile kullanabileceklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim