11 ile 15 Aralık tarihleri arasında 9 farklı ekipten oluşan zabıta personeli denetim çalışmaları kapsamında ilçede bulunan 90 ekmek fırını ve unlu mamul üreten işyeri ile simit fırınlarını mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 21 işyeri hakkında mevzuat gereği yasal işlem uygulandı.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren ekmek fırını ve unlu mamul üreten işyeri ile simit fırınları denetimden geçti. 9 farklı ekiple sahaya inen Zabıta Müdürlüğü ekipleri uyulması gereken kurallar başta olmak üzere görülen diğer aksaklıkların giderilmesi için 90 işyerini denetimden geçirdi.

90 İŞYERİ DENETİMDEN GEÇTİ

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, farklı zamanlarda farklı iş kollarına yönelik olarak yaptığı denetimlere son olarak halk sağlığı için son derece önem arz eden ekmek fırını ve unlu mamul üreten işyeri ile simit fırınlarını ekledi. 11 ile 15 Aralık tarihleri arasında yapılan denetimlerde Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki 9 farklı ekipten oluşan personel mevcut işyerlerini tek tek kontrol etti. 90 işyeri denetimden geçerken, işyeri sahiplerine mevzuat gereği uyulması gerekenler hakkında ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR

Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma belgesi olmak üzere iş yerinin genel temizliği, çalışanlarının temizliği,  iş yerinin hijyenik olup olmadığı, ruhsata aykırı faaliyette bulunup bulunulmadığı ile ekmek gramajları hususlarına bakıldı. Yapılan denetimlerde iş yeri açma ve çalışma belgesi olmadan çalışan, eksik gramajlı ekmek üreten, temizlik kurallarına uymayan ve ruhsata aykırı faaliyet gösteren 21 işyerine yasal işlem yapıldı. Yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından iletildi.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, bundan sonra ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlere aralıksız devam edileceği de belirtildi.

Editör: TE Bilişim