Hilmiye’nin Ka


Hilmiye’nin Kapalı Sistem Sulama Suyu Hizmete Sunuldu

İl Özel İdarenin ve köylülerin imece usulü çalışmaları sonucunda, İnegöl’e bağlı  Gündüzlü, Hilmiye ve Hamamlı köylerinin içme suyunun karşılandığı, 23 kilometre uzaklıktaki Zindancık  mevkiinden gelen içme suyu hattının, arızalanan 6 kilometrelik kısmının yenilenmesi çalışmaları ile Hilmiye köyü için yaptırılan  9 bin 600 metrelik sulama suyu hattı çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan iki çalışma, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dün saat 12.00'de sulama suyu ve içme suyu çalışmalarının Hilmiye köyü Oylat yolu üzerinde düzenlenen açılış törenine Kaymakam Durmuş Gençer, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Murat Gültekin ve Mehmet Altınay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, bazı köy muhtarları ile çok sayıda köylü katıldı.

İlk olarak, Zindancık mevkiinden gelen Alaçam mevkiindeki kollektör hattına bağlanan içme suyunun açılışı yapıldı. Törende konuşan Gündüzlü Köyü Muhtarı Selim Çakmak, 30 yıldan beri içme suyu hattını kullandıklarını fakat sık sık arızalar meydana geldiğini belirterek "İçme suyu hattımızda son zamanlarda çok fazla arıza oldu. Bu sıkıntımızı dilekçe ile Kaymakamlığımıza bildirdik. İl Genel Meclis üyelerinin destekleri ile 23 kilometre uzunluğundaki içme suyumuzun 6 kilometrelik kısmı değiştirildi" dedi. 6 kilometrelik yenileme çalışmasının 178 bin TL’ye mal olduğunu kaydeden Muhtar Çakmak, su hattından saniyede 10 litre su geçtiği yönünde bilgi vererek, destek veren herkese teşekkür etti.

Hilmiye Köyü Muhtarı Mustafa Şen ve Hamamlı Köyü Muhtarı Recep Ötümbek’de, destek veren herkese teşekkür ettiler.

İl Genel Meclis Murat Gültekin ise, 23 kilometrelik içme suyu isale hattının 6 kilometrelik bölümünün 178 bin TL maliyetle yenilendiğini belirterek, "Bu güne kadar yapılan çalışmalar kapsamında köylerin  su depoları da yenilendi. Destek verenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaymakam Durmuş Gençer’de konuşmasında, Hamamlı, Gündüzlü ve Hilmiye köyleri olmak üzere 3 köydeki içme suyu çalışmasının hayırlı olmasını dileyerek, "Üç köyümüz geldiğim günden, dert yanıyor. Suyun içerisinde susuzluk olmaz. Ama bir maliyet gerekiyordu. Sağ olsun İl Genel Meclis üyelerimiz, bu konuyu sıkı bir takibe aldılar ve sonuçlandırdılar. İçme suyu çok önemli. Kocakonak köyümüzün içme suyunu tamamladık. Susuz köyümüz kalmadı. Bu seneki faaliyetimiz sadece burası değil. Mezit grubu dediğimiz 7 köyümüzün içme sularının daha kaliteli olması için proje yapıyoruz. Bahariye grubu dediğimiz 4 köyümüzün içme suyunu bağlayacağız. Yani 4 köyümüzün içme suyunu kaynağa bağlayacağız. Hilmiye köyümüzün deposunu yenileyeceğiz. İnsanın olduğu her yere daha  iyi hizmet götürmeye devam edeceğiz" dedi.

Buradaki törenin ardından Hilmiye köyüne geçirilerek, Hilmiye köyünde yapımı tamamlanan kapalı sistem  sulama suyunun açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan Hilmiye Köyü Muhtarı Mustafa Şen, "Bu sistem ilk zamanlar imkansız olarak görülüyordu. Bu çalışmayı muhtarlık olarak kendi imkanlarımızla belli bir yere getirdik. Daha sonra yetkililerden yardım istedik. Onlarda bizlere sulama suyu boruları konusunda destek sağladılar. Çalışmalar tamamlandı, şimdi sulama suyunu köylülerimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.

İl Genel Meclisi üyesi Murat Gültekin ise konuşmasında, "Hilmiye köyü kapalı devre sulama sistemi, devlet millet işbirliği ile yapılan bir tesistir. Bu çalışma devlet millet işbirliğinin en önemli örneklerinden biridir. 9 bin 600 metre uzunluğunda İl Özel İdaresinden su borusu tahsisi yapıldı. Muhtarlığımız ise bu iş için kendi imkanlarıyla yaklaşık 100 bin TL harcama yaptı. İl Özel İdare olarak bizde toplam 300 bin TL maliyetinde sulama suyu borusu verdik. Hamamlı, Çeltikçi, İsaören ve Hocaköy sulama suyu çalışmalarını yapacağız. 3 köyümüzün ihalesi yapıldı. Hoca köyümüzün de 14 Haziran 2011 tarihinde ihalesi yapılacak. Böylece Bursa bölgesinde İl Özel İdare tarafından en büyük sulama yatırımı İnegöl'de yapıldı. Yapılan bu çalışmaların toplam maliyeti de yaklaşık 2 milyon TL'dir" dedi.

Kaymakam Durmuş Gençer ise, "Bu kapalı sistemle çiftçilerimiz 2 bin 500 dönüm araziyi sulayacak. Bunun devamı da olacak. Hamamlı köyümüze de yapılacak. Babasultan barajı yapıldı. Babasultan Barajımız 6 bin hektar alanı sulayacak. İnşallah ikinci barajımızı da açacağız. Boğazköy barajımızın açılışını önümüzdeki Pazar günü yapacağız. Yenişehir ovasında 11 bin hektar alan sulanacak. İnegöl sanayi şehri olmasının yanında ciddi bir tarım kentidir. Çok verimli arazilerimiz var. Sulama sistemleri damlama ve yağmurlama olarak yapılıyor. İnşallah bu tesisle bol ürün alırız" dedi.

Açılış törenlerinin ardından Hilmiye köyü camiinde kılınan Cuma namazı sonrasında  Hamamlı, Gündüzlü ve Hilmiye muhtarlıkları tarafından ortaklaşa yaptırılan yemekler, katılanlara ikram edildi.

 

Editör: TE Bilişim