650 kişinin yaşadığı mahallede, vatandaşların hizmetine sunulan Sağlık Evinde, bir yıl içerisinde en az  3 kez sağlık görevlisinin değişmesi mahallelinin tepkisine yol açtı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hamamlı mahallesi Muhtarı Recep Ötünmek, yaklaşık bir yıldan buyana sağlık görevlisi sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Mahalleye haftada bir doktor geldiğini, ama bunun yeterli olmadığını belirten Muhtar Ötünmek, "Biz sağlık evimize kalıcı sağlık görevlisi istiyoruz. Gelen görevliler, burayı beğenmeyip 3-4 ay durup gidiyorlar. Bizim mahalle aslında bu bölgedeki tek Sağlık Evine sahip olan mahalledir.  Yukarıballık, Aşağıballık, Hacıkara, Gündüzlü, Hilmiye, hatta Çitli mahalleleri de buradan yararlanabilir. Sürekli dilekçe vermemize rağmen, bir türlü istediğimiz sonucu alamadık. Burada sağlık görevlisinin kalacağı lojmanımız bile var. Burası bölge Sağlık Evi de olabilir. Çocuklar olsun, yaşlılar olsun erkek kadın insanlar hastalanınca İnegöl'e gitmek zorunda kalıyoruz. Mahallemizde  Sağlık Evimiz  varken neden, İnegöl'e gitmek zorunda bırakılıyoruz?" dedi.

Mahallede yaşanan sağlık konusundaki sıkıntılara tepki gösteren bir grup mahalleli ise, yetkililerden mahalledeki  Sağlık Evine bir an önce kalıcı olarak 1 doktor ile 1 sağlık görevlisinin atanmasını istediler.

Editör: TE Bilişim