Hammadde İhracatına Denetim Geliyor

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Ticaret Bakanlığı’nın sunta, MDF, OSB ve ağaçtan mamul levhalar gibi ürünlerin ihracatını takibe almaya karar verdiğini duyurdu.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, pandemi döneminde üretim sektörlerinin başlıca problemleri arasına giren hammadde tedariki hususunda yapılan çağrıların Ticaret Bakanlığı tarafından değerlendirildiğini ve gerekli adımların atılmaya başlandığını belirtti. 

ÜRETİCİLERİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLECEK
Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Ticaret Bakanlığı’nın sunta, MDF, OSB, ağaçtan mamul levhalar gibi ürünlerin ihracını yakın takibe almaya karar verdiğini belirten Başkan Yavuz Uğurdağ, “Sunta, MDF, OSB, ağaçtan mamul levhalar gibi üretimin olmazsa olmazı hammadde ve ürünlerimizin iç piyasada yeterli oranda tedarik edilememesinden dolayı firmalarımız ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu noktada Bakanlığımız, yayınlanan bahse konu Tebliğ ile sunta, MDF, OSB ve ağaçtan mamul levhalar gibi ürünlerin ihracatını tüm yönleriyle ölçümleme kararı aldı. Umuyoruz ki bu süreç, başta mobilya sanayicimiz olmak üzere sektörün içerisinde yer alan tüm taraflar için mağduriyet yaşatmadan olumlu bir netice getirecektir. Bu süreçte sektörümüze destek veren Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'a teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim