Saadet Partisinden hammadde önerisi 
Saadet partisi İnegöl Başkanı Hasan Eroğlu, Hammadde konusunda öneride bulundu. 
Eroğlu, "Ülkemizde baş gösteren mobilya üretiminde hammadde sıkıntısı çekmeye devam ediyoruz. Konuyla ilgili geçtiğimiz ay kamuoyuna videolu detaylı bir basın açıklaması yapmış idik. Yaptığımız açıklamada hammadde sorununun tespiti ve çözümü için atılması gereken adımları belirtmiş ve konuyla ilgili başta Sayın Milletvekili olmak üzere tüm idarecilerimizi ve siyasilerimizi taşın altına elini koymaya davet etmiştik. Aradan bir aylık bir süreç geçti. Bu süreçte bir taraftan dolar kurunda ciddi artış yaşandı, diğer taraftan hammadde sıkıntısı artarak devam etti. 

Dün de ajanslara düşen bir haber ile adeta ikinci bir hayal kırıklığına uğradık. Anadolu Ajansı’nın servis ettiği haberde üzülerek ifade etmek istiyoruz ki; mülkiyeti Türk firmalarına ait toplam 41 konteynerden oluşan trenler, yerli üretim MDF kaplı levha yükünü iki hafta içinde 8.693 kilometre ötedeki Çin’e ulaştıracağı ifade edildi. Mobilya üreticileriyle adeta dalga geçer gibi yapılan bu haberde, yapılan iş çok büyük bir icraatmış gibi lanse edilmekte. Kendi üreticimizin, mobilyacımızın köşe bucak hammadde aradığı, fahiş fiyatlarla stokçuların eline baktığı bir dönemde sırf ülkeye anlık döviz akışı sağlansın diye günü kurtarmak için yapılan bu ticareti anlayamıyoruz.

Türkiye’de turizmden gelecek dövizden medet umarak Ramazan ayımızı zehir eden, ‘Turistlerin göreceği herkesi aşılayacağız’ diyerek milli onurumuzu ayaklar altına alacak reklam filmleri çeken yöneticilerimiz, şimdi de yine Çin’den gelecek sıcak dövizden medet umarak yerli üreticiyi, sanayiciyi ve milyonlarca insanı mağdur ederek, bize lazım olan hammaddenin yurtdışına çıkmasına alternatif yollar açmakta ve bununla övünmektedir.

Yine üzülerek ifade etmeliyiz ki İnegöl olarak Bursa’dan Ankara’ya her alanda etkin, yönetici ve bürokratlarımızın olduğu bir zamanda kimse tarafından konuyla ilgili somut bir tepki yükselmemektedir. Saadet Partisi olarak tekrar tekrar uyarıyoruz: Bir hammaddenin ülkemizde işleme ve işlenmiş nihai ürünü ihraç etme imkânı varken, hammaddenin doğrudan yurt dışına ihraç edilmesi yerli üretimimize yapılan en büyük ihanettir.

Günü kurtarma maksadıyla yürüttüğünüz bu politikanın sonucunda zaten pandemi sebebiyle tüm sermayesini tüketen yerli üreticimiz, makinelerini kapatma noktasına gelecektir. Son olarak hammadde sıkıntısıyla ilgili belki de tek dertlenen resmi kurumlarımızdan İnegöl Ticaret ve Sanayii Odası öncülüğünde konuyla ilgili tüm tarafların da davet edildiği bir hammadde çalıştayı yapılmasını teklif ediyoruz." dedi. 

Editör: TE Bilişim