İnegöl’de, adam öldü

İnegöl’de, adam öldürme, yaralama, haraç toplama ve çeşitli suçlara karıştıkları iddiası ile emniyet ekipleri tarafından Alanyurt’ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp, tutuklanan 11 kişinin davasına İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde devam edileceği öğrenildi.
Savcılığın istinat edilen suçları çete kapsamında değerlendirmesi üzerine, “Hanım Ağa” çetesi olarak adlandırılan grup, İstanbul Beşiktaş’ta hakim karşısına çıkacak.
Emniyet ekiplerinin uzun süren teknik ve fiziksel takibinin ardından operasyon için düğmeye basılırken, İnegöl merkez, Yenice Beldesi ve Alanyurt mahallesinde yapılan baskınlarda 15 kişi göz altına alınırken, adı daha önce de kayıp üniversiteli genç kız Sinem Yurdanur olayı ile gündeme gelen ve 30 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu bildirilen Emrah K., operasyon sırasında bulunduğu evin kapısını polise açmayıp, tabanca ile intihar etmişti.
Operasyonda gözaltına alınıp, İnegöl Emniyet Müdürlüğü Alanyurt Polis Merkezinde toplanan sanıklar, Bursa’ya götürülerek ek gözaltı süresi ile birlikte üç gün boyunca sorgulandı. Emniyetteki sorgularının ardından Bursa’dan İnegöl’e getirilerek mahkemeye çıkarılan 15 kişi ile birlikte, çeteye cezaevinden yardım ettikleri tespit edilen 6 kişi de hakim karşısına çıkarıldı. Hakim karşısına çıkarılan 21 kişiden 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.  İlk mahkemelerinin ardından, suç çetesinin lideri olduğu ileri sürülen Hanım Ağa lakaplı S.Ş., ile oğlu E.G. ve çetenin faal elemanları olan İ.U., C.Ç., R.A., M.A.Y. ve İ.G. tutuklanırken, çeteye Cezaevinden yardım ettikleri gerekçesiyle Bursa’dan getirilen 6 kişiden M.E., R.F., O.E. ve G.E.D. isimli şahıslar hakkında bir tutuklama kararı da çeteye yardım etmek suçundan verildi. Mahkeme, sabah saat 05.00 sıralarında tamamlanırken, tutuklanan 11 kişi, geniş güvenlik çemberi içerisinde Bursa cezaevine gönderildi.
Çete suçundan tutuklu bulunan sanıkların dosyasının İstanbul Beşiktaş’taki Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği, sanıkların çete kapsamında ikinci kez hakim karşısına bu  mahkemede çıkacakları belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim