Bursa geneli ve farklı şehirlerden MHRS sistemi üzerinden sağlık raporu almak isteyen üniversite adayları, randevularını İnegöl Devlet Hastanesi’nden alınca, İnegöllü öğrenciler mağdur oldu. Hastane yönetimi ise günde 120 raporun hazırlanabildiği heyette yaşanan sıkıntı nedeniyle çaresiz kaldı.

Üniversitelere kayıt yaptırmak için büyük heyecan yaşayan öğrenci ve velileri, bazı üniversitelerin tam teşekküllü sağlık raporu istemesi üzerine soluğu İnegöl Devlet Hastanesi’nde aldılar. Sistem üzerinden randevu alamayan öğrenciler, gittikleri hastanede ise istedikleri desteği bulamadılar.

Sağlık heyetinin yoğun talep üzerine randevu alamaz noktaya gelmesinin en büyük nedeninin ise Bursa ve çevre illerden alınan randevular olduğu ortaya çıktı. MHRS üzerinden İnegöl’e gelen üniversite öğrencileri heyetin %100 yoğunlukla dolmasına neden oldu.

İnegöllü öğrenciler, büyük mağduriyet yaşarken çoğu üniversitenin aile hekimi ya da özel hastane raporlarını da kabul etmemesinin bu sıkıntıya neden olduğu belirtildi.

Hastane yönetimi ise en yoğun birim olan heyet biriminde ek çözüm üretemeyecek noktaya geldi. Dönemsel yaşanan bu sorunun çözümü noktasında Sağlık Bakanlığı ile YÖK’ün konuya el atmasını talep eden öğrenci velileri, sağlık raporlarının aile hekimleri ve özel hastanelerden de alınması noktasında kolaylık sağlanmasını istediler.

Editör: TE Bilişim