Dün, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nursel Öz Akçay, İnegöl Devlet Hastanesi CEO’su Halil Karahan, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kahraman Arslan, hastane yönetimi ve doktorların katıldığı etkinlikte, Sedef Pastanesi sponsorluğunda hazırlanan pasta kesimi yapıldı.

14 MART MODERN TIP EĞİTİMİNİN BAŞLANGICI

Pasta kesimi öncesi bir konuşma yapan CEO Dr. Halil Karahan, tüm doktorların gününü kutlayarak, 14 Mart tarihinin aslında ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olduğunu kaydetti. Etkinliği düzenleyen Sedef Pastanelerine teşekkür eden Halil Karahan, “Bu güzel ve anlamlı bir günde bizleri bir araya getirdiği için Sedef Pastanelerine teşekkür ediyorum. 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle hekim arkadaşlarla bir araya geldik. Tüm doktorların tıp bayramını kutluyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Hastane olarak sağlıklı, huzurlu ve mutlu olarak nice 14 Mart’lar geçirmeyi temenni ediyorum” dedi.

DOKTORLUK, KARŞILIKSIZ FEDAKARLIK MESLEĞİDİR

İnegöl halkına ekip ruhu içerisinde hizmet vermeye çalıştıklarını aktaran CEO Karahan, “Karşılıksız hizmet ve fedakarlık olan mesleklerin başında hekimliğin geldiğini ifade etmek istiyorum. Osmanlı padişahlarından biri olan II. Mahmut döneminde, ilk Cerrahhane olan Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin açıldığı tarih olan 14 Mart 1827 Türkiye’de modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, 1919 yılından beri Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Sedef Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Can ise, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

PASTAYI CERRAHLAR KESTİ

Konuşmaların ardından 14 Mart Tıp Bayramını kutlama pastasını, İnegöl Devlet Hastanesinde görevli Cerrahlar birlikte  kesti.

 

Editör: TE Bilişim