İnegöl Devlet Hastan

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Nizamettin Demirci, dün saat 11.30’da makamında düzenlediği basın toplantısında, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün Sağlık Hizmet Bedellerinin Tahsil ve Terkini'ne ilişkin yayınlanan genelge doğrultusunda, sosyal güvencesi olmayan hastaların hastaneye olan borçlarının yarısını 11 Ocak 2010 tarihine kadar ödemeleri halinde, geri kalan borçlarının tamamen silineceğini bildirdi. Demirci, söz konusu genelge gereği, 100 TL’den az olan borçların ise doğrudan silineceğini kaydetti.

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Alper Taban’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Başhekim Nizamettin Demirci, “Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, Sağlık Hizmet Bedellerinin Tahsil ve Terkini'ne ilişkin genelge yayınladı. Söz konusu genelgede, “Üniversite hastanelerince (vakıf üniversiteleri hariç) ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarca, sağlık hizmeti verildiği dönemde sosyal güvenlik sağlık yardımından yararlanamayan gerçek kişilere sunulan tedavi hizmeti karşılığı 1 Ocak 2009 tarihinden önce düzenlenmiş olan fatura bedellerinden, bu genelgenin yürürlüğe girdiği 10 Temmuz 2009 tarihinden önce tahsil edilememiş alacak tutarlarının yüzde 50'sinin altı ay içinde ilgililerce ödenmesi halinde, geri kalan kısmı terkin edilecektir. Tahsil edilemeyen fatura bedeli 100 Türk Lirası’ndan az olanlar ise doğrudan silinecektir” dedi.

500 BİN TL ALACAK

2009 yılı öncesi dönemlere ait İnegöl’de yaklaşık 7 bin 400 vatandaşın bu kanun kapsamında olduğunu bildiren Demirci, “7 bin 400 kişi hastanemiz sağlık hizmetlerinden faydalanmış bulunmaktadır. 100 TL’nin altında borcu olan vatandaşımızın sayısı 700 civarında olup, bu borçlar ilgili genelgeye istinaden silindi. Geri kalan 6 bin 700 civarındaki vatandaşımızın toplam borç miktarı 500 bin TL’dir. Borçlu kişilerin düzenlemeden yararlanabilmeleri için, tedavi hizmet bedelinin yüzde 50’sini, 11 Ocak 2010 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Muhakemat Müdürlükleri/Hazine Avukatlılıklarına müracaat ederek ödeme yapması gerekiyor. Vatandaşlarımızın lehine olan bu durumu bir fırsat bilip değerlendirmelerini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim