HATIRLAMAK İSTEMİYORUM

28 Şubat sürecinde yaşadığı baskıların ardından öğretmenlikten uzaklaştırılan Fizik Öğretmeni Serap Güneş, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını dile getirdi. Görevinden alındıktan sonra 2 yıl boyunca okulların önünde geçemediğini ifade eden Güneş, “Ben açıkçası 28 Şubat sürecinde yaşadıklarımı hatırlamak istemiyorum. Çünkü şuan o kadar güzel şeyler yaşıyoruz ki, o günleri unutturdu” dedi.

BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞUM İÇİN DERSE GİREMEDİM

28 Şubat sürecinde hemen meslekten çıkarılmadığını belirten Güneş, “Önce çeşitli cezalar verildi. Maaş kesim cezaları, farklı okullara sürülmeler oldu. 28 Şubat 1997´de İmam Hatip Lisesinde görev yapıyordum. Daha sonra Akhisar Ortaokuluna sürüldüm. Orada derslere alınmadım. Ders programı verildi ama başörtülü olduğum için derse girmem gereken saatlerde boş oturdum. Sürekli müfettişler geliyordu ve tutanaklar tutuluyordu. Ankara´da dosyamızı incelediler. Mahkemeye verildik. Ben rapor aldığım için mahkemeye gitmedim. Dosyamızda başörtülü olmamın dışında farklı ifadelerde vardı. 28 Şubat sürecinde başörtümü açarsam her şeyin biteceği söylendi. Dosyaları tamamen halledeceğiz dendi. Ama ben ne olursa olsun başımı açmadım. Ve nihayetinde 14 Kasım 2000 yılında görevime son verildi. Bu süreçte Mazlum-Der´in ücretsiz avukatları aracılığıyla mahkemeye verdim. Fakat mahkeme benim aleyhime sonuçlandı. 2006 yılına kadar evde oturdum. 2006 yılında disiplin affı çıktı. 6 yıl aranın ardından tekrar öğretmenliğe geri döndüm” diye konuştu.

OKULLARIN ÖNÜNDEN GEÇEMEDİM

Meslekten çıkarıldıktan sonra ilk 2 yıl okulların önünden bile geçemediğini ifade eden Serap öğretmen, “Sonra özel bir okula girdim. Aradan geçen 2 yılda okulun kokusunu bile özlemiştim. Sınıfa girdim ve sıraları okşadım. Gerçekten güzel bir duyguydu. Okulların önünden geçemezken şuan ise bir Anadolu Lisesinde fizik öğretmeniyim. Harika bir şekilde öğretmenlik yapıyorum. O kadar mutluyum ki, bazen rüya gibi geliyor. Sanki gerçek değil, bitecek gibi geliyor. Ama gerçek” dedi.

ASLA BAŞIMI AÇMAYI DÜŞÜNMEDİM

Ailesinden de başını açması yönünde baskı gördüğünü belirten Güneş, “Öğretmenlikten uzaklaştırıldığım süreçte annem ve babam ‘O kadar emek ettin. Başını aç geri dön´ dediler. Çok baskı yaptılar ama ben tercih etmedim. Çünkü açsaydım para almak için başımı açmış olacaktım. Böyle bir şeyi düşünmedim” diye konuştu.

ARTIK 28 ŞUBAT´I UNUTMAK İSTİYORUM

“Ben açıkçası 28 Şubat sürecinde yaşadıklarımı hatırlamak istemiyorum” diyen Güneş, “O geçmişte kaldı. Artık önüme bakıyorum. Benim için 28 Şubat diye bir şey yok. Çünkü şuan o kadar güzel şeyler yaşıyoruz ki, o günleri unutturdu. Artık hatırlamakta istemiyorum. O dönemde Türkiye ile şimdi ki Türkiye arasında çok büyük fark var. Artık herkes daha özgür” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim