Covid-19 nedeniyle alınan tedbirler ve sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte araç trafiğinin de azalmasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı verilerine göre İnegöl’ün hava kalitesi arttı. Bakanlığın internet sayfasında İnegöl’ün hava kalitesi için ‘Hava kalitesi memnun edici ve hava kirliliği az riskli veya hiç risk teşkil etmiyor’ ifadesi yer aldı.

İNEGÖL, KARA RAPORDA YER ALMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 17 STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu Temiz Hava Hakkı Platformunun yayınladığı ‘Hava Kirliliği ve Sağlık Etkileri Kara Rapor’da İnegöl, Türkiye genelinde hava kirliliği hassas seviyede olan şehirlerarasında ilk 5’te yer almıştı.

ÜRETİMİN DURMASI ETKİLİ OLDU

Covid-19 salgının ülkemizde görülmesinin ardından alınan tedbirlerle birlikte alınan sokağa çıkma yasağı İnegöl’ün havasını olumlu yönde etkiledi.

YÜZLER GÜLÜYOR

Aralık ayından beri hava kalitesi 0-50 arasında olan İnegöl’ün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı verilerine göre hava kalitesi arttı. Bakanlığın internet sayfasında İnegöl’ün hava kalitesi için ‘Hava kalitesi memnun edici ve hava kirliliği az riskli veya hiç risk teşkil etmiyor’ ifadesi yer aldı.

6 KATEGORİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın sitesinde Türkiye´nin her yerinden alınan hava kirliliği verileri puanlanarak, iyi, orta, hassas, sağlıksız, kötü ve tehlikeli diye 6 kategoriye ayrılıyor. İnegöl şuan da ‘İyi’ kategori de yer alıyor.

YASAKLAR ETKİLİ OLDU

Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı verilerine göre İnegöl’ün hava kalitesinin artmasına Covid-19 salgını kapsamında alınan tedbirlerde etkili oldu. İnegöl’ün hava kalitesi yıl içerisinde ortalama 60 ile 120 arasında olurken, son dönemlerde hava kalitesi artarak, 50 bandının altında yer alıyor.

Editör: TE Bilişim