Geçtiğimiz Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren etkili olan sis ve hava kirliliği hayatı olumsuz hale getirdi. Özellikle Cuma günü İnegöl´ün genelinde etkili olan ve görüş mesafesini yer yer 5 metreye kadar düşüren duman ve sis bulutu hayatı olumsuz hale getirdi. Bu durum kimilerine göre hava kirliliği, kimine göre ise İnegöl`ün coğrafi konumundan kaynaklandığı şeklinde yorumlanıyor.

Öte yandan, Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, Bursa ve İnegöl bölgesinde kirlilik oranında şuanda endişe edecek bir şey olmadığını, ancak gelecek günler için bazı önlemler alınması gerektiğini söylediler. Yetkililer, zorunlu olmadıkça özel araçların trafiğe çıkmamalarını, toplu ulaşım araçlarının tercih edilmesini istediler.

SAĞLIKSIZ!

Yurt genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kirliliği verilerine göre İnegöl´ün hava kalitesi Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında “sağlıksız” olarak nitelendirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın sitesinde Türkiye´nin her yerinden alınan hava kirliliği verileri puanlanarak, iyi, orta, hassas, sağlıksız, kötü ve tehlikeli diye 6 kategoriye ayrılıyor. Perşembe günü Hava Kalitemiz 105 HKI’ya çıkarken, Cumartesi günü bu sayı 205 HKI’ya yükseldi. 2015 yılında 113, 2 Ocak 2016 tarihinde 103´e gerileyen İnegöl, 2017 yılının sonunda sis ve kötü görüntüye rağmen hava kalitesi 35´e geriledi. 2018 yılı sonunda ise hava kalitesi 37’de kaldı. Bu değerlere rağmen İnegöl´de sis ve kötü görüntünün kaynağı bazı uzmanlar tarafından katı yakıtlara bağlanıyor.

Editör: TE Bilişim