Bedensel ve zihinsel engelli Berna’nın yürüyebilmesi için 150 Bin TL gerekiyor. İstanbul’da özel bir hastanede ameliyat edilmesi gereken Berna’nın ameliyatı için hayırseverler yardım bekleniyor. 15 yıldan bu yana yürümekte zorlanan  İlkay (40) ve Melek (38) çiftinin zihinsel ve bedensel engelli kızı Berna için Kaymakamlık oluruyla yardım kampanyası başlatıldı.
İnegöl ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi’nde oturan İlkay ve Melek (38) Kara çiftinin kızı epilepsi ve serebral palsi hastası olan Berna Kara (15) 14 yıldan bu yana yürüme yetisini kaybetti. Berna, eğer ameliyat olursa, yüzde 80 oranında yürüme yetisini kazanacak.

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği tarafından Kaymakamlıktan alınan izinle yardım kampanyası için bankada hesap açıldı. Yardım edecek vatandaşlar için; Vakıfbank İnegöl şubesi İBAN: TR480001500158007311811742

AMELİYAT MASRAFI 150 BİN TL

15 yaşında Berna adında zihinsel ve bedensel engelli kızımız var. Yürüme yetisini hiç kazanamadı. Bir çok hastaneye gittik. Devlet hastanelerinde bu ameliyat yapılmıyor. Bizde İstanbul da özel bir hastaneye gittik. Doktor gördü ve ameliyatı yapacağını söyledi. Ameliyat masrafı 150 bin TL. Ben asgari ücretle mobilya sektöründe işçiyim. Bu ameliyatı ödeyecek param yok. Bu konuda kaymakamlığı başvuru yaptık. Devletimiz sağ olsun bu konuda elinden gelen desteği zaten veriyor. Fakat özel bir hastane olduğu için bu ücretin ödenmesi zor. Kaymakamlık oluruyla kampanya başlatıldı. Ameliyat olması halinde yüzde 80 ila 90 oranında yürür dediler. Tabi işimiz Allah’a kalmış. Kızımın yürümesi için hayırseverlerden destek bekliyoruz.” Dedi.

YARDIM BEKLİYORUZ

Zihinsel Engelliler Derneği Başkan Vekili Berrin Demiral ise, “Dernek olarak Berna için yardım kampanyası başlattık. Hem zihinsel ve bedensel engelli kızımız, yürüyebilmesi için bir ameliyat geçirecek. İnegöllüler bu konuda gerekli desteği sağlar diye umuyoruz. Daha önceden de bir çok vatandaşımız verilen destekle sağlığına kavuştu. İnşallah başaracağız. Hayırseverlerden bu konuda destek bekliyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim