26 Temmuz 2014 Cumartesi günü Huzurevi bahçesinde düzenlenen iftara Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Müftü Bayram Canbey, Sağlık Müdürü Nursel Öz Akçay ile huzurevi sakinleri katıldı.

İftar öncesi Huzurevi sakinleri ile zaman geçiren Kaymakam Ali Akça, hayırseverler tarafından temin edilen parayı, Huzurevi sakinlerine bayram harçlığı olarak dağıttı.

ZİYARETÇİ BEKLİYORLAR

Bir konuşma yapan Kaymakam Ali Akça, “Ramazan’ın 29’ncu gününde huzurevinde kalan vatandaşlarımızla iftar yapmak istedik. Büyüklerine sahip çıkan milletler, medeni ülkelerdir. Bu konuda Türkiye, çok şükür medeni ülke olduğu için, düne göre de çok daha iyi imkanlarla büyüklerine sahip çıkmakta. Büyüklere sahip çıkmak sadece onların yaşam gereksinimlerini karşılamak değildir, huzurevlerinde kalan insanlarımızın aynı zamanda duygusal ihtiyaçları da vardır. Biz onların duygusal ihtiyaçlarını karşılamak için bu gün buradayız. En fazla istedikleri şey ziyaretçilerinin olması. Elimizden geldiği kadar ziyaret ediyoruz. Her ziyaretimizde bize sorarlar, ‘niye arayı bu kadar uzattınız?’ diye. Çünkü, bu insanlar, kendilerinin ziyaret edilmesini canı gönülden istiyorlar. Vatandaşlarımız da duyarlı davranıp, buraya gelip ziyarette bulunsunlar. Gönül arzu eder ki, kimse huzurevlerinde kalma ihtiyacı hissetmesin. Ama hayatın bazı gerçekleri var ki; sizler isteniz de, istemeseniz de huzurevleri insanlar için bir durak olmak zorunda. Buraları bir sığınak görevi görmekte” dedi.

Kaymakam Ali Akça ve beraberindeki protokol üyeleri Huzurevi sakinleri ile bir arada iftar yemeği yediler.

 

Editör: TE Bilişim