İnegöl Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, grup üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ziyaret etti. Erkan, İnegöl Belediyesi´nin özellikle sokak hayvanlarına yönelik projeleri ve titiz çalışmalarından dolayı Başkan Aktaş´a teşekkürlerini sundu.

YENİ PROJE LEYLEK EVLERİ

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, İnegöl Belediyesi´nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının övgüye mazhar olduğunu ifade ederek, “Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu olarak Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ı ziyaret etmek istedik. Kentimiz için sağ olsun kendisi çok güzel çalışmalar yapıyor. Kedi evlerimiz yapıldı, kuş evlerimiz yapıldı. Yeni projemiz de leylek evlerinin yapımı. Şuanda yapım aşamasında ve bir süre sonra yerleştirilecek. İnegöl Belediyemizin yapımını sürdürdüğü yeni Hayvan Barınağımız da inşallah yakın zamanda hizmete girecek. Tüm bu hizmetlerden dolayı bizler de Belediye Başkanımızı ziyaret ederek teşekkürlerimizi sunmak istedik” dedi.

BİR KÜLTÜR MESELESİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubuna ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Bu hayatı sadece insanlar olarak değil, tüm canlılarla birlikte yaşadığımızı belirten Aktaş, “İnegöl gibi nüfusu 256 binlere varmış bir şehrin de sokak hayvanları sayısı açısından çok ciddi bir zenginliği söz konusu. Çünkü doğal bir ortam da var İnegöl´de aynı zamanda. Takdir edersiniz ki bu işin bir kültür meselesi olduğunu düşünüyorum, çevre gibi trafik gibi temizlik gibi… Bir kültür meselesi. Dolayısıyla bu hayvanların hem ıslahının yapılması, olası rahatsızlıklarının giderilmesi, sahiplendirilmesi, bu hayvanların barınak marifeti ile belirli dönemlerde kontrol altında tutulması, bunların hepsi birer bütün. Bu yüzden Veteriner hekimliğimiz var, bunun için Hayvan Barınağımız ve yapılan çalışmalar var. Ama takdir edersiniz bu çalışmaları yaparken sivil inisiyatifin gücünü alırsanız daha bir anlam kazanıyor. Sadece Belediye olarak bu işleri yapmış olmanız bir şey ifade etmiyor. Kent Konseyimizin de çok çalışkan grupları var ama özellikle Sokak Hayvanları Çalışma Grubumuzun yaptığı çalışmalarla çok ciddi değer kattığını, farkındalık oluşturduğunu burada bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

PROJELER DOĞUBEYAZIT´TA DA UYGULANACAK

Sokak hayvanlarına ilişkin İnegöl´de hayata geçirilen projelerin kendisinin koordinatör Belediye Başkanı olarak atandığı Doğubeyazıt´ta da uygulanacağını dile getiren Aktaş, “İnşallah bu uygulamaları koordinatör olarak atandığımız Doğubeyazıt Belediyesi´nde de uygulamak istiyoruz zaman içerisinde. Orada da ciddi bir sıkıntı var bu konuyla alakalı. İnşallah yeni barınakla beraber ben daha modern, daha standartlar üzeri çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum. Bu arada çalışma grubumuzdan da ciddi destekler alarak bu çalışmaları hayata geçireceğiz. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bugün bir incelik gösterdiler. Tabi bu işler hem Belediye´nin asli işleri, olması gerekenler ama beraberinde de biz bu konuda kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Dönem dönem bunlarla ilgili teşekkürler alınca da ziyadesi ile mutlu oluyoruz ve çalışma azmimiz daha da artıyor” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, Başkan Aktaş´a sokak hayvanlarına yönelik projeler ile maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. 

Editör: TE Bilişim