Kurban Bayramına 28 kalmasına rağmen yapımı devam eden hayvan pazarının henüz tamamlanmaması eleştirilere neden olunca İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş’dan peş peşe açıklamalar geldi. 

Eski Hayvan pazarının kaldırılmasının ardından İnegöl’e kazandırılacak yeni hayvan pazarının inşaatında sona yaklaşıldı.

Ancak bayrama kısa bir zaman kalmasına rağmen açılışı gerçekleştirilemeyen pazaryeri büyük tartışmalara yol açtı. Büyük ve küçükbaş hayvan tüccarları Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden getirecekleri kurbanlıkların ellerinde kalacağı korkusunu yaşamaya başladılar.

Hayvan pazarının her yıl bir ay öncesinden açılmasına rağmen bölgede hala inşaatın olmasından kaygı duyduklarını anlatan Celep’ler, mağdur edilmemeleri için İnegöl Belediyesi’nden destek istediler.

Kurbanlık almayı bekleyen İnegöl halkından da benzer eleştirilerin artması üzerine İnegöl Belediyesi ve AK Parti’den art arda açıklamalar geldi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban , “Az kaldı. Yeni Hayvan Pazarımızda çalışmalar tam gaz devam ediyor” derken, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ise, “68 gün gibi kısa bir sürede tamamlanacak olan ve ulusal anlamda örnek teşkil edecek yeni hayvan pazarı İnegöl'ümüze hayırlı olsun. Bu yatırımın Kurban Bayramı öncesine yetişmesi adına gece gündüz emek sarf eden başta Belediye Başkanımız Sn. Alper Taban olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni hayvan pazarının Temmuz ayının ilk haftasında hizmete açılmasının planladığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim