İnegöl Belediyesi olağan eylül ayı Melis toplantısı Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda yapılacak olan modern hayvan pazarı için ilk adım atıldı.

OTOBÜSLERE DİKKAT!

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Alper Taban, koronavirüsün arttığını belirterek, “Bu konuda farkındalığın artırılması gerektiğine inanıyorum. Otobüslerimizde de gerekli sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor. Uzmanlara görüşüne göre bu süreç devam edecek. Normal günleri arar hale geldik. 6 Eylül’de ilçemizin kurtuluş törenlerini gerçekleştireceğiz.” Dedi.

HAYVAN PAZARI

Gündemin 2. Maddesinde yer alan Alibey mahallesinde İnegöl belediyesi tarafından yapılacak olan modern hayvan pazarı yeri masaya yatırıldı. 87 bin 446 Metrekare alanın mera vasfından Belediye hizmet alanına çevrilmesinin planlanması konusu görüşüldü.

Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Taban, “Bu konu bizim yeni hayvan pazaryeriyle ilgili bir konu. Modern bir hayvan pazaryeri yapmak istiyoruz. Farklı illerde yapılan hayvan pazarları incelendi. 7-8 Milyon TL’lik bir yatırım. 88 dönümlük bir arazi. Mahalle sakinlerinin hassasiyetini de gözeterek, mahallenin biraz daha dışına o alanı aldık. Şu an talep noktasında bir çalışma yapacağız. Kurumlara yazacağız.” Dedi.

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİNE GİRDİK

Açıklama yapan Başkan Taban, “Açıklama yapan Marmara belediyeler birliğinin toplantılarına üye olmadan katıldım. Pek çok belediye üye. Bursa da sadece İnegöl belediyesi üye değil. Bir çok çalışmaların yapılıyor olması güzel. Bizlerde yer almak istiyoruz. Bu konuda karar alacağız” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği üyeliğine Turgay Yel, yedek üyeliğe ise Erdal Akkaya seçildi.

VASİYET ETTİ

Hayatını kaybeden Rukiye Öz tarafından Cerrah mahallesindeki kendisine ait iki bahçe ve bir arsanın belediye hizmetlerinde kullanılmasını vasiyet etmesi konusu meclise getirildi.

Açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Rukiye teyzemiz vefat etti. İki adet bahçe ve bir arsa olmak üzere vasiyeti var. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.” Dedi. Konu oybirliği ile kabul edildi.

YOL YAPIM İHALESİ 3 YILA UZATILDI

İnegöl Belediyesi tarafından şehrin farklı noktalarında beton ve asfalt yol çalışmaları yapmak için ihale süresini 3 yıla çıkardı.

Açıklama yapan Başkan Taban, “Bu konuda yerli ve milli olmasından dolayı beton yol uygulamasını artırmak istiyoruz. Yeni ihaleyle çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz.” Dedi.

5 bin ikinciye 3 bin 3’ncüye 2 bin TL ödül verilecek.

Editör: TE Bilişim