“4 Ekim Dünya Hayvan

“4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” münasebetiyle, İnegöl Belediyesi tarafından dün Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde etkinlik düzenlendi. Belediye Başkanı Yardımcısı Yusuf Şen dün saat 09.30’da Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri ile birlikte İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezini ziyaret etti.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Hayvan sevgisinin toplumsal gelişmenin göstergelerinden birisi olduğunu belirterek, “Hayvan haklarını korumak ve hayvan sevgisini aşılamak için medeni toplumlarda Hayvanları Koruma Dernekleri yoğun faaliyet göstermektedirler. Bu dernekler birleşerek, Hollanda’nın Başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturdular. 1931 yılında da bu kuruluş, 4 Ekim gününü Hayvanları Koruma Günü ilan etmiştir. Bu yönde  ülkemizde de birçok kentte hayvan hastaneleri, hayvan bakım ve tedavi merkezleri kuruldu” dedi.

İnegöl’deki Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin 29 Aralık 2007 tarihinde faaliyete geçirildiğini kaydeden Şen, “Açılış gününden günümüze kadar, 41 adet kısırlaştırma, 100 adet köpeğe aşılama yapılmıştır. 60 adet köpek de sahiplendirilmiştir. Bakım ünitemizden sahiplenilen köpeklerin, aşıları yapılıp, sahiplerine aşı kartları teslim edilmektedir” diye konuştu.

Bakım ünitesine gelen köpeklerin 15 gün bekletilerek, sahiplendirildiğini, sahiplenilmeyen köpeklerin ise aşıları yapılıp, kısırlaştırılmasının ardından doğal ortama tekrar bırakıldığını bildiren Şen, “Şu anda ünitemizde 14 adet köpek bulunmaktadır. Bunlara, veteriner hekimimizin  nezaretinde bakılmaktadır. Ben Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebeti ile hayvanların da yaşam alanı bulduğu, korunduğu ve sevgi gördüğü bir dünya diliyorum” şeklinde konuştu.

İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi Müdürü Veteriner Hekim Mesut Karıman’da, Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Sami Öz ve 4. sınıf öğretmeni yönetiminde gelen 100 kişilik öğrenci kafilesine, sahipsiz hayvanlar ile Bakım ve Tedavi Merkezi hakkında bilgiler vererek, bakım ve tedavi merkezini gezdirdi.

Ziyaret sonrasında öğrencilere ikramlarda bulunuldu.

Editör: TE Bilişim