İnegöl Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 7 gündem 3 takrir olmak üzere toplam 10 madde görüşülerek karar bağlandı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Taban, taziye için arayan herkese teşekkür ederek, toplantıya katılan MHP İl ve İlçe Yöneticileri ve Ülkü Ocaklarına da ayrıca teşekkür etti.
5 YILLIK KAMULAŞTIRMA
Bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Nihayetinde kamulaştırmalar ihtiyaçtan dolayı yapılıyor. Bizler de gerek eğitim sağlık, trafik düzenlemeleriyle ilgili çalışmaları yapabilmek adına, öncelikle vatandaşlarımızın rızalarını alarak kamulaştırmaları yapmak istiyoruz” dedi.
MHP grubu adına konuşan Ahmet Genç, incelemede bulunmadıkları için çekimser kalacaklarını söyledi. 
Farklı mahallelerde bulunan 126 parselin kamulaştırılması MHP’li üyelerin çekimser kalmasına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.
BAŞBUĞ’UN ADI YENİ İNEGÖL’E VERİLDİ
Yeni cadde ve sokaklara isim verilmesi konusundaki madde hakkında söz alan MHP’li üye Ahmet Genç, “Öncelikle ömrünü Türk-İslam ülküsüne adamış, "Türklük Bedenimiz, İslamiyet Ruhumuzdur" düsturunu ömrünün sonuna kadar savunmuş olan rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendinin isminin şehrimizde, İnegöl'ümüzde yaşatılacak olması, gelecek nesillerde bir ışık olacaktır. Büyük devlet adamı Başbuğ Alparslan Türkeş ömrünün tamamını, devletin bölünmez bütünlüğüne ve bekasına, milli değerler ve yüksek İslam ahlak şuuruna vakfetmiştir. Bizlere emanet edilen bu değerlerin bugün de, yarın da Milliyetçi Hareket Partisi olarak koruyucusu ve savunucusu olmaya devam edeceğiz. Bugün Alparslan Türkeş isminin İnegöl'ümüzde yaşatılacak olmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Alper Taban olmak üzere bütün belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkan Taban ise, “Çok kıymetli büyüğümüz Başbuğ Alparslan Türkeş ismini caddeye veriyoruz. Bu ülke için taş üstüne taş koyanların hepsinden Allah razı olsun. Bu günde 8 ayrı noktada sokak ve cadde isimleri belirliyoruz” dedi.
Söz alan İYİ Partili üye İsmail Karaman, “8 yıl önce kendi beldemde Başbuğ’umuzun ismini vermiş bir kardeşiniz olarak bu gün alınan karara evet oyunu vermek için heyecanlanıyorum. Değerli büyüğümüzün isminin Yeniceköy köprülü kavşağına verilmesini de isteriz. Buradan her gün 30-40 bin araç geçiyor. Yeniceköy köprülü kavşağına ismin verilmesi halinde her gün 50 bin kişinin okuması anlamına gelecek. Bununla ilgili bir çalışma yapılmasını rica ediyorum” dedi.
Başbuğ Alparslan Türkeş’in isminin Yeni İnegöl bölgesindeki caddeye verilmesi yönündeki madde oy birliği ile kabul edildi.
KIRSAL MAHALLE VATANDAŞLARIN LEHİNE OLACAK ÖNERGE
İYİ Partinin kırsal mahallelerle ilgili önergesi üzerine söz alan İYİ Partili Üye İsmail Karaman, “Bazı ilçeler bununla ilgili karar aldılar. Bu tespitler yapılıp, Büyükşehir’in 90 gün içinde karara bağlanması lazım. Benim önerim, bunun ilçemizde uygulanmasıdır. Bu yasa ile birlikte komisyon olarak tespit edeceğimiz kırsal bölgelerdeki vatandaşlarımızın pek çok düzenlemeden yararlanabileceği biliyoruz. Kırsal mahallelerdeki vatandaşlarımız için önemli bir adım olacaktır, onların hayatlarını kolaylaştıracaktır” dedi.
Söz alan AK Partili Üye Turgay Yel ise, “Bununla ilgili Bursa büyükşehir’in bir çalışması var. Tüm ilçelerde bu çalışmalar yapılacak. Tüm ilçelerde de aynı uygulama yapılabilecek” dedi.
KIRSAL MAHALLELERDE HAYVANCILIK NE OLACAK?
İYİ Partinin ‘Hayvancılığın kırsal mahallelerde serbest bırakılması’ konusundaki önergesi masaya yatırıldı.
Söz alan İYİ Partili Üye İsmail Karaman, “Kırsal yapıyla şehir merkezinin bir olmadığını kabul etmeliyiz. Kırsal mahallelerdeki vatandaşlarımızın hayvan bakımını engellediğimizde maddi anlamda sıkıntıları olacaktır. Bu yasağın ve mağduriyetin kaldırılması daha uygun olur.” Dedi.
Söz alan AK partili Üye Rıdvan Kocaağa, yerleşimin şehirleşmeye döndüğü eski beldelerde ve bazı mahallelerde bu sorunun yaşandığını belirterek, “Bu durum Ziraat odası ve hayvan yetiştiriciliği dernekleriyle bu çalışmalar yürütüldü” dedi.
Başkan Taban ise, “Geçmişte kalabalık mahallelerde hayvan bakımı yapılıyordu. Fakat bu gün şikayetler oluyor. Etrafa da rahatsızlık veren bir durum oluştuğundan dolayı vatandaşlarımıza bilgilendirmeler yapılıyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza pozitif yaklaşmak durumundayız. Hayvancılıkla ilgili bizler daha neler yapabilirizi düşünmemiz lazım. Tarımda İnegöl modelini yaymak istiyoruz. Hayvan bakanlarla ilgili gerekli süre verilmesi ile ilgili değerlendirme yapabiliriz” diye konuştu.
Konu hakkında komisyon kurulmasına gerek olmadığı yönündeki karar oylandı. Madde İYİ Partili üyelerin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.
Meclisin sonunda bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Hizmet binamız devam ediyor. 2021 yılının sonunda hizmete açmayı hedefliyoruz. Kanal İnegöl ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yılsonunda ilk etabı açmak istiyoruz. Beraberinde 2. Etabın çalışmasını da başlatacağız. Hayvan pazarını ise Alibeyköy mahallesinde hizmete açmak istiyoruz. Projemiz bu yıl bitecek inşallah” dedi.
GÜZEL ŞEKİLDE SONUÇLANACAĞINI ARZU EDİYORUM
İşçi maaş zamlarıyla ilgili de değerlendirme yapan Taban, “Taban fiyat olarak 3 bin 500 TL önermiştik. Güzel bir teklif olduğunu söyleyebilirim. 2020 yılından bu yana olan haklarını da vereceğiz. Şuan da bu aşamadayız. Arkadaşlarımızın bu konuda sağ duyulu hareket edeceklerini düşünüyorum, inanıyorum. Güzel şekilde sonuçlanacağını arzu ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim