Bazı maçlar vardır puan kaybedince üzülürsünüz, bazı maçlar vardır kaybetseniz bile gelecek için umudunuz vardır.
İnegölspor´un hafta sonu Tuzlaspor ile oynadığı maçta 2 duyguyu da yaşadık. Maç berabere bitse gelecek adına umudumuz tazelenecekti. Hem kazanıp hem iyi oynayınca da bu iki güzel duyguyu birlikte yaşadık.

Devre arasında transfer yapmasak ta, Tuzla şaşalı isimleri bünyesine katsa da bu ligin gerçeğini değiştirmiyor. Kim yüreğini sahaya koyarsa, kim mücadele ederse o puanı alıp işine bakıyor. Şahsen bende hem kadro olarak bizim için hem de Tuzlaspor´un yaptığı transferlere baktığımda oyun içinde zaman zaman 1 puana razı oldum. Ama haksızlık yapmayalım, oyunun son 20 dakikasında ortaya koyduğumuz baskının ardında da bunları yenemezsek gerçekten üzülürüm diye içimden geçirmedim değil.

İlk yarı İstanbul´da 1-1 beraber kaldığımız maçın hemen hemen aynısı oldu. Oyunun orada son bölümlerinde sahanın hakimi bizdik, burada 3´te 2´lik bölümde kraldık. Bana göre devre arasını İnegölspor iyi değerlendirmiş. Genç takımız ama bunu ilk yarı maçlarında fazla göremedik. Maçların son bölümlerinde takımda ciddi yorgunluk belirtileri görünüyordu. Bu karşılaşmada ise bu durumdan eser yoktu.

Tuzlaspor Mehmet Çakır, Kerem Şeraz ve Tuna Üzümcü gibi Süper Lig deneyimleri kadroya katmış, bunun yanında benim Konya Anadolu Selçuklu´dan beğendiğim stoper Candemir´i, yine eski kalecimiz Bora Sevim´i de bonservisiyle almış, iyi takım kurmuşlar. Fakat bu isimlerin öyle sahada üstün bir mücadele etmesini beklemeleri büyük hata olur onlar adına. Ligde kalma açısından da işlerinin zor olduğunu söyleyelim ve kolaylıklar dileyelim. Umarız lig sonunda her şey gönüllerince olur.

Bize gelince; biz maça iyi başladık. Kalede Şener durum 1-1 iken önemli bir kurtarışa imza attı, takımı ayakta tuttu. Sağda Anıl ilk yarıda ofansta fazla gözüktü, ikinci yarı yerinde çakılı oynadı ve doğrusunu yaptı. Çünkü karşısında Berat Ali gibi iyi bir futbolcu vardı ve boş bırakmaya gelmezdi. O da boş bırakmadı. Solda İsa ilk yarı istediği çıkışları yapamadı, fakat ikinci yarı özellikle de son 20 dakika rakibin sağ tarafını muson yağmurları gibi adeta felç etti. Orta yaptı, verkaça girdi, Tuzlaspor´un çabuk çıkmasını engelledi.
Kemal kapasitesi ölçüsünde iyi mücadele veriyor. Eski bir golcü olmasının avantajını son 3 maçtır kullanıyor. Topun son anlarda Kemal´in önüne düşmesi de bizim için büyük şanstı. Bilal´in yokluğunda oynayan Gökhan heyecanlı göründü fakat ciddi bir hata yapmadı. Fırsat ayağına geldi, ondan ötesine kendi karar verecek. İyi olursa hem kendi hem İnegölspor kazanacak.

Orta sahada Ali Sakal oyundan çıkana kadar Emrah ile birlikte iyi mücadele verdi. Bastı, rakibe top kullandırmamaya çalıştı ve Tuzlaspor´un göbekten gelmesini de büyük ölçüde engellediler. Barış Sinan´ın mücadele örneğinin üstüne birde kaleyi ve golü düşünmesi ekstra yönü oldu. Her an skoru değiştirecek bir oyun stili var ve bana göre yerinde transferlerden biri. Raif ve Okan Deniz kanatlarda maça başladılar. Raif´ten doğal olarak herkes gol bekliyor fakat kaleye uzak olması onun stilini bozuyor. O bölgede elinden geleni yapıyor ama Raif´ten beklentiler o yönde değil. Okan Deniz ise günün şanssız isimlerinden biriydi. İki topu direkten döndü, fakat sağ tarafta rakibi delici hamleler içinde hep oldu ve gol atamasa da İnegölspor´un hep rakip sahada olmasını sağladı.

Enes Ata maça forvet modunda başladı. Golü attı fakat Raif´le yer değişerek oynasalar bana göre daha faydalı olur düşüncesindeyim. Hem geri kaçması hem çalımı sevmesi onun forvet görünümünden uzak tuttu ama ceza alanı içindeki karambolde o noktada bitmesi kalitesini gösterdi. Oyuna sonradan giren Emirhan orta sahanın tamamen bizim elimize geçmesini sağladı fakat bana göre bu değişikliğin biraz daha erken olması gerekiyordu.

Münür Başkanın Almanya´dan bulup getirdiği ve oyuna sonradan giren iki gurbetçimizi ben çok beğendim. Özellikle Kaan güçlü fiziği ve hırsıyla rakip savunmalara fazla hata yaptıracak gibi görünüyor. Cengiz ise süratli ve çabuk adam geçiyor. İlerleyen maçlarda daha fazla şans bulup kendilerini daha iyi göstereceklerdir.

Son olarak sözüm yine İnegöl ekabirlerine. Yoktan bir takım. Münür Kanar´ın 5 kişilik yönetimi ve ortaya konan mücadele, istek, gayret, mücadele… Artık destek zamanı değil mi? Sizler uzak durmaya çalıştıkça bu takım ve yönetim İnegölspor armasını üst sıralardan koparmamaya çalışıyor.
Şimdi kendime sormuyor değilim; bu kısıtlı imkânlara rağmen böyle takım kurulup, bu durumda olunuyorsa daha önce ful belediye destekli yönetimlerde nasıl 1. Lige çıkamadık hayret bir şey.

Son olarak söylenecek tek şey; helal olsun size. Yazıklar olsun sizin bu istek ve mücadele örneğini görmeyenlere…