İnegöl Belediyesi, artık şehrin bir geleneği haline dönüşen kandil gecelerinin helva ikramını Pazar akşamı idrak ettiğimiz Kadir Gecesinde de sürdürdü. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, belediyenin farklı camilerde ramazan boyunca gerçekleştirdiği ünlü hafızlarla Kuran-ı Kerim tilaveti ve teravih namazı programlarının da finali yapıldı.

HAFIZ SANAULLAH HABİB GÖNÜLLERİ MEST ETTİ

Kadir gecesinde OSB camisinde düzenlenen Kuran-ı Kerim tilaveti ve teravih namazı programı, saat 21.30’da başladı. 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerifin ilk teravih namazından itibaren şehrin farklı noktalarındaki camilerde dünyaca ünlü hafızları ilçe halkıyla buluşturan İnegöl Belediyesi, ilçe halkının yoğun katılım gösterdiği programların finalini kadri gecesi OSB camisinde gerçekleştirdi. TRT Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması Türkiye 2’ncisi Hafız Sanaullah Habib, Kuran-ı Kerim tilaveti ile gönülleri okşadı. İnegöl Belediyesi’nin Müftülük işbirliğiyle gerçekleştirdiği programa; İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, AK Partili yöneticiler ile bazı meclis üyeleri ve kalabalık cemaat katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından teravih namazını da Hafız Sanaullah Habib kıldırırdı. Binlerce kişinin akın ettiği OSB camisinde, Kadir Gecesi okunan Kuran-ı Kerimler ve yapılan dualar ile huşu içerisinde idrak edildi.

4 BİN KİŞİLİK HELVA İKRAM EDİLDİ

Namaz sonrası İnegöl Belediyesi’nin kandil geleneği olan helva ikramı da yapıldı. Caminin 4 farklı noktasında kurulan masalarda, vatandaşlara 4 bin kişilik helva ikram edildi. İkramlar sırasında Belediye Başkan Vekili Turgay Yel de kazanın başına geçerek vatandaşlara helva ikram etti.

İkramlar sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “Rabbime şükürler olsun bir kadir gecesini daha idrak ediyoruz. Rabbim bizleri nice kadir gecelerine eriştirsin. 4 gün sonra da inşallah ramazan bayramımızı idrak edeceğiz. İlçemize, ülkemize ve tüm Müslüman alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz de İnegöl Belediyesi olarak bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecemizde bir dizi programlar tertip ettik. İshakpaşa camimizde Sakal-ı Şerif ziyaretleriyle bu mübarek geceye özel hazırlanan programlarımıza başladık. Ardından İshakpaşa Derneğimiz ve Müftülüğümüz ile birlikte İshakpaşa Camisi avlusunda iftarımızı gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kadir Gecesi dolayısıyla teravih namazının da kılınmasının akabinde Kuran-ı Kerim tilavetleri, ilahiler, tespihler, teheccüd namazları, zikirler ve toplu dualarla programımız gönülleri okşayarak huşu içerisinde devam edecek” dedi.

RABBİM BU BİRLİĞİ BOZMASIN

Kadir gecesine özel bir diğer etkinliğin de OSB camisinde gerçekleştirildiğini ifade eden Yel; “Burada da teravih namazı öncesi TRT Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması 2’ncisi Hafız Sanaullah Habib’in o gönülleri mest eden tilavetiyle Kuran-ı Kerimler okundu. Ardından Sanaullah Habib hocamız teravih namazımızı kıldırdı. Ve teravih namazı çıkışında da cemaatimize helva ikramında bulunduk. Rabbim her zaman bu birlik beraberliğimizi korusun ve ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermesin inşallah. Cümle İslam aleminin Kadir Gecesini kutluyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim