HEM KUR´AN HEM GÜVENLİK EĞİTİMİ

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Yaz Kur´an Kursu´nda eğitim gören öğrencilere yönelik güvenlik eğitimlerine başladı. Öğrenciler Camide dini eğitimin yanı sıra güvenlik eğitimi de alma şansını yakalayacak.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, güvenlik eğitimlerine İshakpaşa Camiinden başladı. Ekipler, çocukların tanımadığı insanlara nasıl davranılması gerektiği yönünde uyarılarda bulunurken, toplum içi ahlaki kurallar hakkında da örneklendirme yaptılar. Bu seminerlerin bütün camilerde gerçekleştirileceği belirtildi.

HEM DİN HEM GÜVENLİK

Seminerin ardından açıklamalarda bulunan İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, "Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz bugün öğrencilerimizi bazı konularda aydınlatırken, bazı konularda da uyarılarda bulundu. Tabi çocuklar özde yetişmelidir. Yani küçüklükten ona bir şeyler katarsanız, bu huylar ileriye dönük sürekli ilerleme kaydeder ve çocuklarımızı istediğimiz yerlerde görme imkanımız olabilir. Bu nedenle hem ahlaki olarak hem de çocukların yabancılara karşı neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Öğrencilerimizde ekiplerimize verilen hizmetten dolayı teşekkür etti. Öğrencilerimize bu hizmetlerin sağlanmasından emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim