İnegöl de pandemi sürecini fırsat bilen 3 genç girişimci ürettikleri dezenfekten tünellerini 12 ülkeye ihraç ettiler. Bilişim ve tasarım üzerine firmaları bulunan Mustafa Coşkun Mesut İbiş ve Ercan Çiğdem, pandemi sürecinde el birliği yaparak kurdukları fabrikada dezenfekten üretmeye başladılar. Türkiye’nin bir çok iline satış yapmaya başlayan ortaklar, tamamen yerli üretim dezenfekte tünellerini 12 ülkeye ihraç etmeye başladılar. 7 ayrı dil seçeneği bulunan sistemle insan vücudunun tamamı dezefekte ediliyor. 3 aydır üretim yapan genç ortaklar, siparişlere yetişmekte zorlanıyor.

12 ÜLKEYE İHRACAT

Firma ortaklarından Mustafa Coşkun, “Pandemi döneminde 3 firma bir araya geldik. Bilişim sistemleri ve tasarım firmaları olarak ortaklarım Mesut İbiş ve Ercan Çiğdem ile bu sistemi üretip satmak için bir araya geldik. Kurduğumuz ortak şirket bünyesinde dezenfektan kabini üretmeye başladık. Şu ana kadar 12 ülkeye ihracat yaptık. 175 kabin üretip ihraç ettik. Ağırlık olarak ihracatımızı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ekvator bölgesindeki tüm hava alanlarına gönderdik. Rusya, fransa, Almanya, Arap ülkelerine gönderiyoruz. Ağustos ayı sonunda okulların açılacağı için özel okullardan özellikle ciddi talep alıyoruz. Mevcut üretimimiz oldukça yoğun geçiyor. Tatil döneminde otellere ürün sevkiyatı gerçekleştirdik.” Dedi.

HEM MİLLİ HEM YERLİ

Dezenfektan kabininin özelliklerinden bahseden Coşkun, “Kabinimiz insan vücudunun tamamını dezenfekte etmektedir. İnsan sağlığına zararlı olmayan dezenfektan kullanıyoruz. Kabinimizin yazılımı, tasarımı bütün her şeyi kendi üretimimiz. Tamamen yerlidir.  40 litrelik tank haznesi var.” diye konuştu.

7 DİL SEÇENEĞİ

7 dilde uyarı sisteminin olduğunu kaydeden Coşkun, sosyal mesafe ile ilgili de gerekli uyarıların cihaz tarafından yapıldığını belirtti.

ATEŞ ÖLÇERLİ

Ürettikleri cihazla entegre olarak ürettikleri ateş ölçer sisteminin de bulunduğu ifade eden Coşkun, “İlk olarak cihaz ateş ölçümü yapıyor, eğer vücut sıcaklığı 38 derecenin üzerine çıktığında uyarı veriyor.

SİPARİŞLERE YETİŞEMİYORLAR

Talebin oldukça arttığını aktaran Coşkun, “Ciddi anlamda talep var. Arkadaşlarımızla gece gündüz demeden üretim yapıyoruz. Siparişlere yetişmek için çok çalışıyoruz.

15 BİN TL

Cihazın 15 bin TL’ye satıldığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim