Vatandaşların kollar

Vatandaşların kollarına meslek konusunda altın bilezik takmaya devam eden Halk Eğitimi Merkezi (HEM), hizmetlerinin dışında sosyal faaliyetlere de imza atıyor. Dün Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Bursa Kan Merkezi işbirliği ile Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.

Saat 10.00 ile 16.30 arasında düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasında, Bursa Kan Merkezi'nde görevli doktor Ahmet Öztürk nezaretinde, Hemşireler Hülya Uğuzman, Figen Çelik ve Turgay Uzun tarafından başarılı bir şekilde kan alımı gerçekleştirildi. Kan Bağışına başta HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, Müdür Yardımcıları ve eğitimciler ile kursiyerlerin yanında vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLSUN

HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, Bursa Kan Merkezi ve HEM işbirliği ile ikinci Kan Bağışı Kampanyasını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kampanyayı düzenlemeden önce çevre esnaflarımıza bilgilendirme yaparak, kan bağışına davet ettik. Kan bağışına idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, kursiyerlerimiz ve vatandaşlarımız destek veriyorlar. Vatandaşlarımızın kan bağışlarına daha yoğun bir şekilde katılmalarını istiyoruz. Halkımızın bu konuda duyarlı olmalarını diliyorum. Geçen sene de Kan Bağışı Kampanyası düzenledik. 40 ünite kan toplanmıştı. Bu sene 100 üniteyi geçmek istiyoruz" dedi.

KIŞ MEVSİMİNDE KAN BAĞIŞI YARI YARIYA DÜŞTÜ

Bursa Kan Merkezi'nde görevli Doktor Ahmet Öztürk, kış aylarında toplum tarafından kan bağışına ilginin azaldığını belirterek, "Oysa gerek kış aylarındaki trafik kazalarındaki artış, gerekse rutin ihtiyaçların devam etmesi nedeniyle, kan ihtiyacımız artarak devam ediyor. 4 mevsimde de kan bağışına olan ilgiyi her zaman üst düzeyde tutmak gerekiyor. Kış mevsiminde kan bağışı diğer mevsimlere göre yarı yarıya düşüyor. İnsanlarda üşüme endişesi oluyor. Özellikle kışın üşümemek gibi bir endişeyle kan vermekten kaçınıyorlar. Aslında bu doğru değil. Mevsimin değişmesi kan alma konusuna etki yapmıyor" şeklinde konuştu.

İNEGÖL KAN BAĞIŞINA OLAN İLGİNİN MERKEZİ

İnegöl'ün, her zaman için Bursa'nın diğer ilçelerine göre en sık ve severek geldikleri bir ilçe olduğunu kaydeden Dr. Öztürk, "Kan bağışına ilginin yüksek olduğu bir ilçedir. Ancak kış aylarında burada da, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi kan bağışına yönelik ilgi azalıyor. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki, Türkiye genelinde  yarı yarıya düşen kan bağışı, İnegöl’de daha az oranda düşmektedir. Tüm İnegöllülere, Kan Bağışı Kampanyalarına gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim