“Artık benim ö


“Artık benim öğreneceğim bir şey kalmadı demek yanlış”

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2010-2011 eğitim öğretim yılı boyunca açılan köy ve belde kurslarının Yıl Sonu Sergi ve Belge Dağıtım Törenlerinin ilki dün, İnegöl’e bağlı  Sarıpınar Köyü İlköğretim Okulunun bahçesinde yapıldı.

Dün saat 11.00'de yapılan törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürü Mustafa Karaaslan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Filiz, Sarıpınar köyü muhtarı Mehmet Ayhan ile kursiyerler ve köy halkı katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi  Müdürü Burhanettin Özdemir, 2010-2011 öğretim yılında bu gün itibariyle İnegöl genelinde 85 değişik alanda, 600 kurs açtıklarını belirterek, "Esas işleviyle Halk Eğitimi Merkezi örgün eğitimin içinde veya dışında her yaşta ve düzeydeki bütün fertlere ilgi, istek yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda günün gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şartlarına uygun, değişik meslek sahibi olmalarını sağlayan, okuma-yazma ve eksik eğitimlerini tamamlayan, planlı programlı eğitim yapan bir yaygın eğitim-öğretim kurumudur. 'Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz' diyen bir anlayışın torunları olarak hiç bir zaman 'Artık benim öğreneceğim bir şey kalmadı. Ben öğreneceğimi zamanında okulda aldım. Falan liseyi bitirdim. Falan üniversiteyi bitirdim' diyemeyiz. Teknoloji devamlı gelişiyor. İlim devamlı gelişiyor. Onun için öğrenmenin yaşı yok. Hangi yaşta olursak olalım, mutlaka öğreneceğimiz bir şeyler vardır. İşte Halk Eğitim Merkezi bunun için günün her saati, insanımızın talebi doğrultusunda hizmete hazırdır. Bu öğretim yılında, bu gün itibariyle İnegöl genelinde 85 değişik alanda, 600 kurs açtık. Bu kurslarda yaklaşık 12 bin genç ve yaşlı insanımıza hizmet sunduk. İşte Sarıpınar Köyümüzde de açmış olduğumuz Kadın Üst Giysileri kursumuzda 14 genç kızımız biçip-dikmeyi öğrendiler. Yine köy öğretmenimizin gayretleriyle okuma yazma kursunda 3 kişi okuma yazma öğrendi. Bir yıl boyunca genç kızlarımıza, yağmur demeden, kar demeden, bazen traktör üzerinde köye gelerek eğitim veren usta öğreticimiz Fatma Gümüşhan'a, sınıf öğretmenimize, bizlerden desteğini esirgemeyen köy muhtarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah muhtarımızın da desteği ile önümüzdeki yıl erkek, kız demeden daha farklı kursları açacağız. Bunun için her türlü desteği vermeye hazırız. Belgelerin kursiyerlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, katılımınızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım" dedi.

Sanatın altın bir bilezik olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, "Kursiyerlerimiz bu kursta öğrendikleri, hem kendilerine hem de çevrelerine faydalı olacaktır. Tabi ki, bu öğrendiklerini geliştirmek için kursiyerlerimizin gayret etmesi gerekecektir. Kursumuzun ve sergimizin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sarıpınar İlköğretim Okulu binası daha önceleri hayvan barınağı olarak kullanılıyordu. Ciddi bir destek vererek imkanları buraya aktardık. Güzel bir lojman ve güzel bir okul binası ortaya çıktı. Kadrolu öğretmenimiz de heyecanla çalışıyor. Okulun bahçe duvarlarının düzenlenmesi, kanalizasyon sisteminin yapılması gerekiyor. Bu başta Sarıpınar köyü muhtarı Mehmet Ayhan ile köy halkının işi. Biz buraya bir adım değil, on adım attık. Sizden de bir adım atmanızı bekliyoruz. 2 sene önce lojmana döşeme tahtası alıp, koyduk. 2 saatliğine bir usta lazımdı. Muhtara sordum halen döşenmemiş. Eğer ‘biz bunu döşeyemeyiz’ diyorsanız, onu da Mehmet Baştürk ve Şube Müdürleri bir akşam gelir çakarız. Bunu biz Sarıpınar Köyünde güzellik olsun, Ay Yıldızlı bayrağımız dalgalansın diye yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kadın Üst Giysileri ve Okuma-Yazma kursunu başarı ile bitiren 17 kursiyere Kurs Bitirme Belgeleri verildi. Tören, kurs boyunca dikilen elbiselerin yer aldığı serginin izlenime açılıp, gezilmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim