27 Eylül’de yapılaca

27 Eylül’de yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlık kursu açılacağını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, kurs için son başvuru tarihinin 27 Nisan 2012 Cuma günü olduğunu bildirdi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen ve Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir'in de katıldığı basın toplantısında, KPSS kurslarının 2 grup halinde İshakpaşa İlköğretim Okulunda açılacağını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, "Bakanlığımız tarafından Okullar Hayat Olsun projesi adı altında çalışmaları ilçemizde de başlattık. Kaymakamımızın Başkanlığında, ilçe ve belde Belediye Başkanlarımızla beraber bu protokolü imzaladık. Okul müdürlerimizle 'Okullar Hayat Olsun' projesiyle ilgili toplantılar yaparak, okullarımızın neler yapacağı konusunda açıklamalar yaptık. Daha önce bu projeyle ilgili okullarımızda birçok çalışma yaptık. Ama bu projeyle birlikte Belediyemizi ve Orman İşletme Müdürlüğümüzü yanımıza alarak daha güzel çalışmalara imza atacağız. Bugünde ilçemizde daha önce yapılmayan KPSS'ye Hazırlık Kurslarını Halk Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla insanların hizmetine açacağız. Malumunuz KPSS sınavları önemli. Gerek liseyi bitiren, gerek önlisans mezunları bu sınava girmektedir.  Bu sınavları kazanan yüzlerce, binlerce insan devlet memuru olmaktadır. İşin doğrusu, devlet memuru olmak için KPSS sınavında geçerli bir puan almak gerekir. Geçerli ve yüksek bir puan almak içinde hazırlıklı olmak gerekir. Bu kapsamda Halk Eğitim Müdürlüğümüzün formatında KPSS'ye hazırlık kursları bulunmaktadır. Bu format doğrultusunda İshakpaşa İlköğretim Okulunda 2 grup halinde, birinci grup Mayıs ve Haziran aylarında, ikinci grup ise Temmuz ve Ağustos aylarında olmak üzere bu kurslarımızı açacağız. Şuana kadar 50 kişi müracaat yapılmış. Bu duyurudan sonra müracaatların daha da artacağını tahmin ediyoruz. Eylül ayında yapılacak olan bu sınavlarda da mutlaka bu kursa katılan adaylarımız daha şanslı bir şekilde sınavlara hazırlanmış olacaklar. Zira bu tür organizeli bir kurs olmadıkça ilgililerin evlerinde tek başlarına fazla hazırlanamadıkları, zorluk çektikleri ve çözemedikleri sorular olduklarını görüyoruz. Bu konuda ehil olan öğretmenler tarafından bunlara sağlıklı bir şekilde verilecektir. Bu konuda sınava girecek olan adaylarımızın hemen Halk Eğitim Merkezine başvurarak kursa katılmalarını istiyoruz. Kursun son müracaat tarihi 27 Nisan 2012'dir. Artık yaygın eğitim de insanları hayata hazırlayacak, ekmek sahibi olacakları kurslarla da insanlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise, "Biz daha önce açtığımız Özürlü Memur Seçme Sınavına yönelik olarak ilçemizdeki engelli lise, önlisans ve lisans mezunlarına yönelik bir kurs düzenledik. Bu kursumuz 2 hafta sonra bitecek. Bu kursta şuan 35 kişi eğitim alıyor. Çok başarılı geçiyor. Faydalı olduğunu düşünüyoruz. Buna inandığımız için KPSS hazırlık kursunu açıyoruz. Fırsat eşitliği sağlamak, gençliğimize hizmet olsun, evinde tek başına hazırlanamayan gençlerimize, lise ve önlisans mezunlarımıza hizmet olarak bunu yapacağız. İshakpaşa İlköğretim Okulu gibi merkezi bir yerde kursu açacağımız için daha iyi ulaşım sağlanacaktır. KPSS'ye girecek vatandaşlarımızın bu kursa ilgi göstermelerini ve 27 Nisan 2012 tarihine kadar Halk Eğitim Merkezine gelerek müracaat etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim