Halk Eğitimi Merkezi

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İdris Yüzer dün saat 15.30’da makamında düzenlediği basın toplantısında, 12 Ekim 2009 Pazartesi günü 11 branşta 120 kursiyerle 2009-2010 eğitim öğretim yılına  başlayacaklarını açıkladı.

Halk Eğitim Merkezi Kurslarının bu dönem yapılan ‘Modüler Sistem’ reformuyla hobi kursları olmaktan çıkıp, tam anlamıyla birer meslek edindirme merkezleri haline geldiğini belirten İdris Yüzer, yeni dönemle birlikte kursiyerlere kurs sonunda ustalık belgeleri verileceğini açıkladı. Alınan ustalık belgeleriyle kursiyerlerin işyeri açabileceğini söyleyen Müdür Yüzer, meslek kurslarının yanı sıra ‘Ana kız okuldayız’ kurslarına ağırlık verileceğini kaydetti. İnegöl merkez, köy ve beldelerinde okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilmesi noktasında alan taramalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Yüzer, üç kişilik grupların bulunması halinde bile Okuma-Yazma kurslarının açılacağını ve Halk Eğitim Merkezinin bu dönem gayretli çalışmalar göstererek İnegöl’ün adından söz ettireceğini vurguladı.

Giyim, El Sanatları, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar, Yabancı Dil, Bağlama, Gitar, Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, halk oyunları ve ‘Ana Kız Okuldayız’ okuma kursu olmak üzere 11 branşta 2009-2010 eğitim öğretim dönemine başlanacağını bildiren İdris Yüzer, Bağlama, Gitar, Halk Müziği, Türk Sanat Müziği kurslarının İnegöl Müzik Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirileceğini söyledi. Yüzer, ilerleyen zamanlarda yeterli başvuruların sağlanmasıyla diğer kurslarında açılabileceğinin altını çizdi.

Halk Eğitim Merkezinin kendini geliştirmek ve meslek sahibi olmak isteyenler için çok önemli bir kurum olduğunu ve değerinin her geçen gün daha da farkına varıldığını vurgulayan Müdür Yüzer, “Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak ülke genelinde tüm yerleşim birimlerine hizmet taşıyan 969 Halk Eğitimi Merkezi, açtıkları sosyal ve kültürel kurslar ile mesleki ve teknik eğitim kursları başta olmak üzere, özellikle genç kızlar ve kadınların becerilerini geliştirebilmek, ekonomik yönden güçlenmelerini destekleyerek onların sosyal yaşama katılmalarını sağlamak, unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ve kültürel değerleri yaşatmak, sosyal dayanışmayı güçlendirmek, yerel ve bölgesel gelişmeler doğrultusunda değişen ve gelişen ekonomiyle iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda, kişilerin istihdam becerilerinin arttırılmasına yönelik olarak, bir çok alanda yürüttükleri faaliyetler ile hayat boyu öğrenme kavramının en önemli merkezleri haline dönüşmüşlerdir. Diğer taraftan, kendi yeteneklerini Halk Eğitim Merkezlerinde ortaya çıkaran ve bunun eğitimini alan kursiyerler tarafından üretilen el emeği ürünler, yöresel düzeyde düzenlenen yıl sonu sergileriyle tanıtılmaktadır” diyerek, beceri kazandırma kurslarıyla kursiyerlerin ekonomik alanda ciddi düzeyde geliştiklerini kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim