Önceki gün parti binasında düzenlenen programa AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AK Parti Bursa Milletvekili adayları Av. Vildan Yılmaz Gürel, Burcu Yaran ve İsmail Özkan, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ile Milletvekili aday adayları katıldı.

BİZİM DAVAMIZ BİR, YOLUMUZ BİR

Programın açış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, “Bu toplantıyı AK Parti'nin birliği, beraberliği ve aynı davaya hizmet eden insanların bütün İnegöllü hemşerilerimize göstermek ve belirtmek üzere bir araya geldik. Bizim davamız bir, yolumuz bir. Bugüne kadar başarılı bir grafik çizerek geldik. Bugünden sonrada çıtamızı yükselterek, devam edeceğimizi temenni ediyorum” dedi.

BU SEÇİM ÜLKEMİZ İÇİN TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

Türkiye’nin yeniden istikrar için yeni bir yola girdiğini belirten Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Kısa süre içerisinde bir seçim kararı alındı. 24 Haziran tarihi, bu ülke için bir dönüm noktası olacak bir seçimi yaşayacak. Hepimiz bunun farkındayız ve başaracağımızı da adımız gibi biliyoruz. Halkımız çalışan insanlara değer veriyor. Bunu Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız kısaca bütün milletvekillerine karşı olan sevgi ve destekten görmekteyiz. Çünkü biz çalışıyoruz, ortaya bir hizmet koyuyoruz, boş konuşmuyoruz, sadece icraat yapıyoruz. Vatandaşımızda buna sahip çıkıyor. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar olan bütün seçimlerden anlının akı ile çıktı. Vatandaşımız bize inandı ve destek verdi. Bugünde yine bir seçime gidiyoruz. 24 Haziran seçimlerini diğer seçimlerle bir tutmamalıyız. Her seçim önemlidir ama bence bu seçim ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasıdır. Vatandaşlarımızın da bu bilinçte olduğunu düşünüyorum. Biz yine de çalışma arkadaşlarımızla bu bilinci anlatmak için çalışmamızı yürütüyoruz ve yürütmeye de devam edeceğiz. Yerelde İnegöl için, genelde Türkiye için hatta bütün İslam dünyası için hayırlı olmasını diliyorum. Aday adaylığı adaylığa dönüşen arkadaşlarımızı kutluyorum. Tabi ki bu davaya gönül veren insanlarda küskünlük hiçbir zaman olmaz. Çünkü bu iş, siyasette nasip işidir. Allah nasip etti bu görev bana nasip oldu. Bu göreve gelene kadar bütün arkadaşlarımız inanın ki ciddi bir gözlemden geçerek, ilmek ilmek eleniyor. Aslında her birisi o görevlere layıktır ama bazen nasip olmayınca olmuyor. Bugün burada görüyorum aday olamasalar da aramızda olan arkadaşlarımız var. Hepsine teşekkür ediyorum. Tabi ki bu bir güzelliktir, duruştur. Hepimizin hedefleri olabilir, görevlere talip olunabilir, bu çok doğaldır. Olmadığında da bu görevlere yine devam etmek ve koşmak lazımdır. Biz hiç kopmadan, hatta yenilerini halkalarımıza ekleyerek devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın yükünü omuzlayacağız ve istenilen seviyeye hep birlikte geleceğiz” diye konuştu.

ÜÇ KİŞİDEN İKİ KİŞİNİN DESTEĞİNİ ALDIK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Siyaset eğer bir davanız, duruşunuz veya inancınız varsa size çok güzel yollar açıyor. Kararlılıkla ve azimle davanızın izinde giderseniz, çeşitli kademelerde de hizmet etme imkanı sunuyor. Mahalle başkanlığından, ilçe yöneticiliğinden, belediye meclis üyeliğinden, belediye başkanlığından, milletvekilliğinden, Başbakanlıktan ve Cumhurbaşkanlığından tutunda, aziz ve necip milletimize hizmet etme imkanı sunuyor. İçimizde bir coşku ve heyecan vardı. Bir yola çıkmıştık. Bu kutlu yolda 12 Haziran 2011 seçimlerinde İnegöllü hemşerilerimizin yüzde 66,2 oy desteğiyle AK Partimizi üçüncü kez iktidara taşımıştık. Çok güçlü destekti. Bu destek bize çok şey emrediyordu. İnegöl’de yaşayan üç kişiden iki kişinin desteğini aldık. Biz bu emri aldık ve başımızın üstüne koyduk. Güçlü yapı oluşturarak, İnegöl’ün ihtiyaçlarını tespit ettik. Şehrimize birçok kamu imkanını kazandırdık. Türkiye’nin en büyük, en güzel ve en temiz Palyatif Yoğun Bakımını İnegöl’e kazandırdık. İnegöl’ü hizmetlerle taçlandırdık. Okullaşmada Bursa’nın en başarılı ilçesi İnegöl. Eğitimdeki ihtiyaçları giderdik. Yapılan bütün hizmetleri ilçe teşkilatımızla birlikte yaptık. Bunların hiçbirini tek başıma yapmadım, hep beraber yaptık. Arkadaşlarım benim hep yanımda oldular, bu işe sahip çıktılar. Bize ihtiyaç duyulan her yerde, her zaman olmaya çalıştık. Bize hemşerilerimiz emir verdi, bizde bu emirleri yerine getirdik. Bu emirleri yerine getirdiğimiz için bize güvendi, güvenini de sandıkta tescilledi. AK Parti ailesi güç birliği içerisinde, birbirini seviyor ve kenetleniyor” dedi.

GELİN HEP BERABER TARİH YAZALIM

Milletvekili Şahin, “Devlette devamlılık esastır. 24 Haziran’da yeni bir seçime gidiyoruz. 16 Nisan referandumuyla kabul ettiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ilk kez uygulayacağız. Seçimler aziz milletimizin takdiriyle öne alındı. 24 Haziran’da inşallah ilk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devlet başkanını direk seçeceğiz ve onun hükümet kurmasına imkan vereceğiz. Önümüze iki pusula gelecek. Biriyle Cumhurbaşkanını ve hükümeti, diğeriyle de parlamentoyu seçeceğiz. Cumhurbaşkanı ve parlamento seçimi etle kemik gibi birbirinden ayrılmaz. Cumhurbaşkanımıza olan güveni sandıkta tescil ederken, parlamentoda onun partisine olan güveni de tasdik etmemiz gerekiyor. Çünkü verilmeye çalışılan ekonomik türbülansa dur diyelim, hep beraber güçlü bir cevap verelim. Şimdi birlik olma zamanı. Cumhurbaşkanı ve parlamentoyu güçlü bir şekilde, seçme zamanı. Tarihin kırıldığı anları yaşayacağız. Bizim tek bir arzumuz var; bu tarihin kırıldığı an ve zamanı millet lehine çevirelim. Hep birlikte daha çok çalışalım. Bizde imkan ve kabiliyet var. Bunu hep beraber dosta ve düşmana gösterelim. Üzerimizde ağır bir sorumluluk var. Gelin hep beraber tarih yazalım. Bizim bir davamız, bu da güçlü Türkiye davamız. Biz üzerimize düşeni Allah’ın izniyle yapacağız. Türkiye’nin AK Partiye ihtiyacı var diyeceğiz. Bizler buna hep birlikte karşılık vereceğiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bana düşen görev ne varsa yapmaya hazırım. Milletvekili adayı arkadaşlarımıza çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Biz güzelliklerin partisiyiz” diye konuştu.

ÇOK MUTLUM, GURURLUYUM

Şahin’in Milletvekili adaylarına çiçek takdim etmesinin ardından bir konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili adayı Av.Vildan Yılmaz Gürel, “Çok mutlum, gururluyum. İnşallah bu birlik ve beraberlikle 24 Haziran seçimlerinde demokrasi bayramı yaşatacağına da inanıyorum. 25 Haziran’da Allah nasip ederse daha güçlü, daha istikrarlı ve daha güvenli bir Türkiye’ye uyanacağımıza inanıyorum. Bu inançla sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

İNEGÖL HALKI AK PARTİYE HER ZAMAN GÜVENDİ

Adaylık listesinde sürpriz bir şekilde yer alamayan Milletvekili aday adayı ve İl eski Başkan Yardımcısı Bülent Temelli ise, “Seçim startını vermiş bulunuyoruz. İnşallah hayırlısıyla çok güçlü bir şekilde bir önceki seçimlerde aldığımız oy oranından daha büyük oy oranıyla bu seçimlerden çıkacağız. Gece gündüz çalışarak bunu başarabileceğimize inanıyorum. Ama her şeyden önemlisi İnegöl halkı AK Partiye her zaman güvendi. Bir önceki seçime göre hep oyunu yükseltti. Bizde ona çok güzel bir şekilde hizmetle cevap verdik. Bu alışveriş hep böyle devam etti. İnegöl AK Parti’ye verdi, AK Parti İnegöl’e verdi. İnşallah yeni dönemde Milletvekillerimizin, İnegöl’e ve Bursa’mıza güzel hizmetler yaparak bu geleneği devam ettireceğine inanıyorum. Hayırlı, uğuru olsun inşallah” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim