Proje tasarımı ve sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre'nin üstlendiği, 55 kadının fotoğraflarının çekildiği "Her Ses Bir Nefes 4" sergisinin İnegöl AVM’de  1 Ağustos 2014 Cuma günü (Dün)  izlenime açıldığını bildiren Genel Müdür Durmuş Çakır,  bu fotoğraf sergisinin, tüm Türkiye’de kadın sorunlarına karşı, çözüm odaklı toplumsal bilinç edinmeyi ve bireysel çarelerden çok kolektif çabalarla çözüme ulaşılabileceği bilincini yaygınlaştırmayı ve bu bilinci kamuoyuyla paylaşmayı amaçladığını söyledi.

“Her Ses Bir Nefes4”projesinin, kadın sığınma evlerinin güçlendirilmesine katkı sağlayacak  bir Proje olduğunu ileri süren Durmuş Çakır, bu yıl da Genç Kız Sığınma Evi Derneği Danışma Merkezi ve Genç Kız Sığınakları’nın kapasitesinin geliştirilmesine ve güçlendirilmesine katkı sağlayacak olan  “Her Ses Bir Nefes4”projesi ile kadın sığınma evlerinde kalan kadınlarımızın daha iyi koşullarda yaşamak adına da bir umudu olacak” dedi.

55 KADIN “KAFES” KONSEPTİYLE BİR ARAYA GETİRİLDİ

Objektif karşısına geçen ünlü isimlerin, bu kez de oluşturulan kafes konsepti çerçevesinden poz verdiklerini anlatan Çakır, “Kafes, susturulmuş ve sindirilmiş kadınları simgelerken, her bir fotoğraf bütünü oluşturdu ve onların sessiz çığlıkları tek bir nefes oldu. Kadın kafesteydi çünkü hukuksal anlamda kazanılması gerekenler var. Kadını bir kafes içine koyan, toplumsal baskılar, onları sınırlayan geleneksel kurallar ve bazen hiç çıkamadıkları dar çevreleri var. Kimi zaman bir eş, kimi zaman bir baba ve kimi zaman da bir ağabey koyuyor kadını kafesin içine. Her bir kadın, fotoğraflarında toplumsal cinsiyet eşitsizliği, çocuk gelinler, eğitim eksikliği, sağlık sorunları, taciz, aile içi şiddet, ekonomik bağımlılık gibi konuları  içeren güçlü ve cesur sosyal mesajlara da yer verdi. 55 kadın, verdikleri bu pozlarla ve fotoğrafların altına iliştirdikleri sosyal mesajlarla, kamuoyunda farkındalık yaratmayı ve böylece kadınların günümüzde maruz kaldığı pek çok “kötü”, “eşitsiz”, “insanlık dışı”,  “ayrımcı”,  “baskıcı”,  “eksik” tutumlara da dikkat çekiyorlar” şeklinde konuştu.

SERGİ, İNEGÖL AVM’DE…

İnegöl’de ilk kez böyle bir serginin düzenlendiğini bildiren İnegöl AVM Genel Müdürü Durmuş Çakır, böyle Türkiye'ye mal olmuş büyük bir sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

"Her Ses Bir Nefes 4" sergisinin, 1 Ağustos – 10 Ağustos 2014 tarihleri arasında İnegöl AVM ziyaretçilerinin izlenimine açık kalacağını belirten Durmuş Çakır, Projede; Aslı Omağ, Ayça İnci, Aylin Kabasakal, Ayşe Tolga, Ayşen Batıgün, Ayşen İnci, Aytaç Öztuna, Bennu Yıldırımlar, Betül Arım, Canan Anderson, Ceyda Ateş, Çiğdem Batur, Deniz Alan, Deniz Özerman, Derya Şensoy, Dilek Yorulmaz, Ece Özdikici, Ece Seçkin, Elif Güvendik Nayman, Emel Acar, Emel Çölgeçen, Fotoş Kabasakal, Funda İlhan, Gamze Karaman, Gizem Hatipoğlu, Hande Katipoğlu, Işıl Reçber, İpek Tanrıyar, Meltem Miraloğlu, Merve Oflaz, Nuray Sayarı, Oya İnci, Özge Gürel, Özlem Özçelik, Pelin Çini, Pelin Ermiş, Pelin Öztekin, Pınar Ergüner, Seda Akgül, Seda Demir, Selin Altay, Selin Ortaçlı, Şahika Ercümen, Şenay Akay, Tanem Sivar, Taylan Kümeli, Tuğçe Özbudak, Yağmur Tanrısevsin, Yasemin Özilhan, Yeşim Salkım, Zuhal Yalçın  gönüllü olarak yer aldıklarını kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim