Düzenlediği etkinliklerle şehrin kültür sanat hayatına yön veren İnegöl Belediyesi, Çarşamba akşamı muhteşem bir konsere imza attı. İnegöl Belediyesi bünyesinde yer alan Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ile Erkekler Tasavvuf Korosu, “Koroların Sesi” adlı konserde ilçe halkının karşısına çıktı. 4 korosunun aynı sahneyi paylaştığı konserde, renkli görüntüler yaşadı. İnegöllüler sanat müziğinden halk müziğine, tasavvuf eserlerinden solo performanslara her telden eserlerle coşkulu bir gece yaşadı.

KOROLAR TAM NOT ALDI

Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkanvekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile bazı meclis üyeleri, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konserde, İnegöl Belediyesi sanatçıları seslendirdikleri eserlerle kulakların pasını sildi.

TRT REPERTUARI

Eserlerin tamamının TRT repertuarından seçildiği konserde, şefler; Cem Taşkıner, Rıdvan Sayın, Diler Yalaza ve Yücel Düzel yönetimindeki korolar performanslarıyla da tam not aldı. Tasavvuf korosunun seslendirdiği eserlerle başlayan konser, Türk Halk Müziği Gençlik Korosunun türküleriyle devam etti. Türkülerin ardından Türk Sanat Müziği korosu sazı eline alarak hicazkar ve zirgüleli suzinak makamındaki eserlerini seslendirdi. Konser, Türk Halk Müziği korosunun eserleriyle son buldu.

KULAKLARIMIZIN PASINI SİLDİLER

Konser sonunda protokol üyeleri sahneye çıkarak koro şeflerine çiçek takdim etti. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Korolarımız bu akşam kulaklarımızın pasını sildiler. Ben de uzun zamandır korolarımızın çalışma ve etkinliklerine katılamamıştım. Ülke şartlarından dolayı da konserlerin bir kısmını iptal etmek durumunda kalmıştık. Arkada çok büyük bir emek var bunun farkındayız. Onlar da bu emekleri sergilemek istiyorlar ama ara ara iptaller yapmak durumunda kaldık. Ama tabi korolarımızın çalışmasında final oldu bu. Ben kendilerini kutluyorum. Yaptıkları çalışmaların farkındayız. Gösterdikleri emeklerin farkındayız. İnşallah İnegöl Belediyesi olarak çok değerli korolarımız ve şeflerimizle farklı programlarda bir araya gelmek üzere çalışacağız” dedi.

ÇOK KEYİFLİ BİR GECE OLDU

Kaymakam Ali Akça ise “Programın başlangıcında her sazdan, her telden bir konser olacağı ifade edilmişti. İşin doğru her sazdan, her telden ve her sesten bir program oldu. Çok şefli, çok da keyifli bir gece oldu. Ben sazende arkadaşlarımıza, koroda yer alan değerli sanatçılarımıza, şeflerimize tebriklerimi bildiriyorum. Çok başarılıydılar. Bizlere çok keyifli anlar yaşattılar” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim