“Sizinle Aydınlanıyoruz” Projemiz kapsamında, müşteri işlem merkezlerinden işlem yapan müşterilerimize SMS yoluyla anket uygulayarak, geri bildirimlerini aldık. Yapılan anketten elde edilen ilk sonuçlara göre memnuniyet oranımız yüzde 88 olarak ölçümlendi. Kalite ve yönetim yaklaşımları doğrultusunda kurumsal mükemmellik anlayışıyla benimsediğimiz EFQM Mükemmellik Modeli ile de sürekli iyileşme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Limak Enerji olarak, müşterilerimize faturalarını öderken kazandıran bir uygulama sunduk. Türkiye’nin ilk online cüzdanı olan fastPay uygulamasıyla müşterilerimiz, yüzde 5 kazanç sağlıyor. Uygulamanın başladığı tarih olan 1 Mayıs’tan itibaren pek çok müşterimiz bu uygulamadan yararlandı. Fastpay uygulaması ile 2019 yılında müşterilerimize avantaj sunmaya devam edeceğiz. Müşteri Memnuniyeti uygulamaları ile 2016 – 2018 yılları arasında elektrik borcundan dolayı kesme işlemleri yüzde 48 azaldı. Yeni uygulamalarımızdan biri de elektrik kesmeme hamlesi. Müşterilerimizi geçmiş ödeme alışkanlıklarına göre A’dan E’ye kadar bir sıralamaya tabi tuttuk. A, B ve C grubu için elektriklerini kesmeden tahsilât yoluna gidiyoruz. Bu müşterilerimize SMS veya çağrı merkezimiz yolu ile ulaşarak, hatırlatmalar gerçekleştiriyoruz. Böylece elektrik kesme gibi müşteri açısından can sıkıcı bir sürece girmemiş oluyoruz. Türkiye’de ilk defa uygulanan, Müşteri Memnuniyetine yönelik gerçekleştirdiğimiz projelerimizden bir diğeri ise ‘Esnek Fatura’ uygulamasıdır. Müşterilerimizin yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri elektrik faturalarının son ödeme tarihlerinin, maaş günleri ile uyuşmamasıydı. Mevzuata göre, faturanın okunma gününün üzerine 10 gün eklenerek, son ödeme tarihi belirlenmesi gerekiyor. Bu sorunu çözmek adına, mevzuatı tüketici yönünden pozitif bir şekilde esnettik. Aynı kredi kartlarında olduğu gibi sayacın okunduğu tarihten bağımsız olarak, müşterilerimiz son ödeme tarihini kendileri belirleyebiliyor. Aradaki gün farkından dolayı da herhangi bir ücret almıyoruz. Özellikle enerji konusunda hem tasarrufa yönelik hem de yenilenebilir kaynaklara yönelik projeler üretiyoruz” diye konuştu.

ABONELİK UYARISI

İnegöl’de abone sayısının 119 bin 728 olduğunu belirten Bölge Müdürü Oğuz Akgün, “İnegöl’de Bölge Müdürlüğümüz ve bir Yetkili İşlem Merkezimiz (YİM) ile hizmet veriyoruz.  Bilgisi güncel olan müşteri oranları İnegöl’de yüzde 85 oranında. Bilgi güncelleme işlemlerinizi müşteri işlem noktalarımız, web sitemizdeki online işlem ve çağrı merkezimizden yapabilirsiniz. Tüm elektrik kullanıcıları elektrik aboneliğini kendi üzerine almalıdır. Başkasının üzerine olan elektriği kullanan kişi usulsüz kullanım yapmaktadır. Usulsüz kullanım tespiti durumunda, kesme bağlama bedelinin 5 katı kadar ceza uygulanmaktadır.  Bu durum ayrıca elektriğin kesilmesine de yol açabilir” dedi.

5 TON KAĞIT İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Limak Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce de, elektronik fatura ile 5 ton kağıt israfının önüne geçildiğini ifade ederek, “Limak Enerji, her yıl kağıt fatura kullanımı sebebi ile yüzlerce ağacın kesildiğine dikkat çekerek, müşterilerini e-Arşiv faturaya geçmeleri için de özendiriyor. Bugüne kadar 365 bin müşterisinin elektronik faturaya geçmesini sağlayarak 5 ton kağıt israfına engel olan Limak Enerji, elektronik faturaya geçmek isteyen aboneleri için online.limakuludag.com.tr adresinden, Müşteri İşlem Merkezleri’nden (MİM) ve 444 6 646 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden destek veriyor. Müşterilerimize ulaşan kağıt faturaların karşılığı olarak her yıl 1 ile bin fidan dikerek, hizmet verdiğimiz 4 şehirde de Yeşil Dönüşüm Ormanları oluşturacağız. 4 yılın sonunda;  4 bin ağaç, 200 ton kağıt tasarrufu, 5 milyon 340 litre su doğaya kazandırılacak. ‘Yeşil dönüşüm ormanları’ projemiz ile müşterilerimize iletilen fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtlara karşılık Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde fidan dikimi gerçekleştirerek, ormanlar oluşturacağız. Tüketilen kağıt miktarını dengelemek için her yıl 1000 fidan dikmeyi hedefleyen projemizde, 50 ton kağıda denk gelen ağaç doğaya geri dönecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim