HESAPSIZCA YAPILAN YATIRIMLAR

Son günlerde özellikle İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Kent Meydanı inşaatının durmasını ile Mesudiye altgeçidinde ki artan maliyetlerin vatandaşın cebinden çıktığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, hesapsızca yapılan yatırımların hesabını kimin vereceğini sordu.

HASTANE DE HALA SORUN VAR

Zamanın yapılan yeni İnegöl Devlet Hastanesinin de hem verimsiz hem de tam anlamıyla sağlam yapılmadığını belirten Demir, “AK Parti eski Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı zamanında İnegöl’deki siyasi parti ilçe başkanlarını bir araya topladı ve dedi ki 2 yıl içerisinde İnegöl’de yeni bir hastaneyi hizmete sokacağız ama yeri önemli. Yer için de AVM’nin yapıldığı yeri düşünüyorum dedi. Bizde bütün ilçe başkanları olarak buraya hastane yapılmasını talep ediyoruz. Sonuna kadar da destekliyoruz ama buranın küçük olduğunu ve ilerleyen zamanlarda sıkacağını, bu nedenle yer tespiti anlamında yetki verilmesini istedik. Biz Hocaköy yolunda 75 bin metrekarelik alanın hiç bedelsiz, yani yasal çerçevede bir bedelle muhtarlık tarafından vereceğinin taahhüdü bizlere verildi. Bunu gündeme getirdik ama hayata geçmedi. Nedense şuandaki mevcut olan hastane yeri tespit edildi. Jeoloji Mühendislerine kontrol ettirildi. Burada bir hastane yapılmasının yanlış olduğunu söylemelerine rağmen hastanenin temelleri atıldı. Duyduğuma göre belli bir süreçten sonra müteahhit zemin maliyetinin yüksek olmasından kaynaklanan nedenle hastane inşaatını bırakıp gitti. O zaman ki maliyet, bir de sonradan alan müteahhidin ayriyeten bir maliyet yaptı ve o hastanenin maliyeti iki katına çıktı. Hem verimsiz ve hem de hastanenin merdivenlerinin dahi sallandığı görülüyor. Bunun yanlış olduğunu o zaman söylemiştik. Bazı eleştirilerimi yaparken Sayın Bülent Ecevit’i örnek alıyorum. 1. Boğaz Köprüsü yapılırken Ecevit karşı çıktı köprüye. Karşı çıkma nedeni ise, “Sayın Demirel, durumumuz müsait mi? Maliyeti yüksek olursa bunalıma girmeyelim” diye karşı çıkmıştı. Demirel’in cevabı ise “altından kalkarız” oldu. Şimdi İnegöl’deki hastanenin zamansız ve yersiz olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

BORÇ VARKEN SARAY YAPILIYOR!

Belediye yeni hizmet binası ve kent meydanı inşaatını değerlendiren Başkan Demir, “İnegöl Belediye sarayının orası okullar bölgesi. Bizim Belediyemiz ek binalarıyla beraber var. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçildiği zaman kulübelerdeydi. Belediye Başkanı oldun neden bir Belediye binası yapmıyorsun dediler. İlk olarak borcumuzu yeneceğiz, ilk önce kendimize geleceğiz, idare ediyoruz demişti. Şimdi burası da idare edebilirdi. Belediye sarayı yapmak için ekonomiyi, işsizliği, ekonominin durumunu görmüyoruz. Saraylara ve hizmet binalarına özentimiz çok. Bunun yapımında dikkat ederseniz maliyet projesi çıkartıldı. Şuanda devletin getirmiş olduğu politikalardan kaynaklanan maliyet 2 katına çıkartıldı. İnşaat durduruldu, neden durdurulduğunu sorduğumuz zaman, finans sıkıntısından dolayı durdurulduğunu ve belediyemize özel bankalardan kredi alındığı söylendi. Eski hastane alanının oraya Belediye sarayının yapılmasına bunun için karşı çıktık. Rahatlayalım, paramız varsa yapalım, borçlanmadan yapalım diye düşündük ama maalesef yapılmaya başladı ve şuanda da inşaatı durdu” dedi.

İNEGÖL’ÜN ALTINA GİRMEDİKÇE RAHAT EDEMEZSİNİZ

İnegöl’deki altyapının çok eski olduğunu belirten Demir, “Daha önce Sayın Alinur Aktaş’a yolları yaparken yanlış olduğunu söyledik. Yanlış nedeni, altyapı yok, Akyollu’nun yaptığı altyapılarla İnegöl hizmet veriyor. Akyollu’nun yaptığında İnegöl’ün nüfusu 50-60 bindi. Şuanda nüfus 350 bine çıktı ve altyapı yetmiyor. Şimdi bu kavşakları yaptılar, baktığın zaman güzel ama yanlış. Neden yanlış, çünkü altyapı yok. İnegöl’ün altına girmedikçe rahat edemezsiniz. Altyapıyı yapıp, daha sonra kavşakları yapsaydı daha doğru olurdu. Şimdi hepsini tekrar bozacak. Bunların hapsi bir maliyet. İnegöl’de 5 saat durmadan yağmur yağsın, İnegöl’ü sel alır. Biz bunu yaşadık. Sevgili Belediye Başkanlarımıza, en azından yağmur sularını toplayacak bir şekilde hizmet verelim dedim, o da olmadı. Yapılan hizmetler güzel, destek veriyorum ama altyapı yetersizliğinden dolayı karşı çıkıyorum. Altyapıyı bitirip yapılırsa, tekrar bir masraf çıkmaz. Bu maliyetler bizim esnafımız da, vatandaşımızda biliyor. Buda bizi üzüyor. Bizler parti olarak İnegöl Belediyesini ve Bursa Büyükşehir Belediyesini alacağız. Bu heyecan varsa, onu yaşatmak hayata geçirmek güzel bir şey. En azından Büyükşehir Belediyesiyle beraber, İnegöl’de de artık söz sahibi olma düşüncemiz var. Biz İnegöl’de en yakın zamanda Belediye Başkanlığı adaylığımızı ve projemizi değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim