İftara Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Sinan Kağan, İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, Kafkas Folklor Derneği Başkanı Nedim Sevim, Kafkasspor Başkanı Sabahattin Ordu, emekli Emniyet Müdürü Nurettin Örnek ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ŞEN’DEN GENÇLERE TAVSİYE

İlk kez gerçekleşen ve yaklaşık 800 davetlinin katıldığı iftar öncesi Kur’an-ı Kerim okundu. Okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen duanın ardından konuşan OYDER Başkanı Sabri Şen, bu yıl ilki düzenlenen programın gelecek yıllara da örnek teşkil etmesini isterken, Hilmiye mahallesinin her geçen gün özellikle de ticari iş hacmi olarak büyüdüğünü ifade etti. Şen, yıllık yaklaşık 115 milyonluk bir bütçenin Hilmiye mahallesinde piyasada döndüğünü belirterek, gençlerin bu noktada köye daha farklı bakmalarını isteyerek, gelecek planlamasında kesinlikle köyü unutmamalarını istedi.

KURUCULARA MİNNET

Emekli Emniyet Müdürü Nurettin Örnek ise, köyün kuruluş ve tarihçesi hakkında bilgiler verirken, Hilmiye mahallesinin 93 harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus savaşı sonrası tamamen İslamiyeti yaşamak için gelen Gürcü vatandaşlar tarafından kurulduğunu, kurucusunun Hilmi Gültekin ve arkadaşları olduğunu bildirerek, köyün kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Örnek, “İslamiyet yoksa yaşamanın ve nefes almanın da bir manası yok. Bu nedenle geçmişte büyük fedakarlık yaparak köyü kuranlara en kalbi duygularımızla minnettarız” dedi.

Hilmiye mahalle sakinlerinden, İl Genel Meclis eski üyesi Murat Gültekin’de, 140 yıllık geçmişi olan Hilmiye mahallesinde bu tür birlik ve beraberlik aktivitelerinin sürmesini istedi. Gültekin, son dönemlerde yapılan iş sahaları ile ilgili Hilmiye mahallesinde ekonomik anlamda hareketlilik yaşadığını ifade ederek, bu sahaların açılmasında ve projelerin hayata geçmesinde katkısı olan başta Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alper Taban olmak üzere herkese teşekkür etti.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

İftar programında selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Hilmiye mahallesinde bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. İftar programını düzenleyenlere can-ı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Ali Akça ise konuşmasında, “İftar davetine birlik ve beraberliği daha fazla katkı da bulunmak için geldik. Bu iftar ilk kez düzenleniyor. Umarım bu geleneksel hale gelir ve bu gelenek sürer. Çünkü bu programlar bizim benliğimizi daha iyi anlatıyor” diye konuştu.

Hilmiye Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Alaattin Tetik ise, “Cenab-ı Hak inşallah medeniyet coğrafyasının her bir köşesinde bugün burada yaşadığımız iftarın bereket ve huzurunu nasip etsin. Tuttuğumuz oruçlar makbul olsun, Ramazanınız bereketli olsun, Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diyerek kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Hilmiye Mahallesi Muhtarı Nurettin Hazer’de konuşmasında, “Mübarek Ramazan ayının bu güzel gecesinde sıla-i rahim manasında bir gecede sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyuz. Bu akşam ilkini gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale gelmesini arzu ettiğimiz Hilmiye Mahallesi aile iftarının insanlarımız arasında muhabbet, sevgi ve hoşgörüyü arttırmasını temenni ediyoruz. İnsanların birbiriyle konuşmayı dahi unuttuğu şu günlerde bu güzel programların kaynaşma vesilesi olması en büyük dileğimizdir” dedi.

Muhtar Nurettin Hazer, davetlerini kırmayıp gelen herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim