İnegöl'de son günlerde hırsızlık olaylarında yüzde yüz artış yaşandığı öğrenildi. Pandemi nedeniyle alınan kısıtlama kararları sonrası İnegöllü vatandaşlar evlerinde kalmak zorunda kalırken, hırsızlar artık saate bakmadan günün her anında çalmaya başladı. İşyerlerinde yaşanan hırsızlıklara alıştıklarını söyleyen vatandaşlar, son günlerde gece-gündüz fark etmeksizin evlerin önüne bıraktıkları motosiklet, bisiklet ve arabalarının çalınmaya başladığını söylediler.

Pandemi nedeniyle İnegöllüler, son aylarda hafta içi akşamları ve hafta sonları tüm gün evlerinde kalmak zorunda kaldı. Bu zamanları fırsat bilen hırsızlar ise, ağaç sanayi ile metal sanayine dadandı. Son bir ayda ise, hırsızlar mahalle aralarında gezmeye başladı. Evlerin önüne park edilen motosiklet ve bisikleti çalan hırsızlar, artık gece-gündüz fark etmeksizin çalmaya başladılar.

HIRSIZLIK İLK SIRADA!

Geçtiğimiz yıllarda açıklanan bir raporda, İnegöl’de en çok karşılaşılan 20 suç türünde, ilk sırayı hırsızlık alıyor. Suç türünün yaş gruplarında ise, 12-18 yaş arasındaki gençlerin suç sayısı dikkat çekiyor. Raporda, İnegöl´deki suç türlerine ve yaş gruplarına göre şüpheli sayılarına yer verildi. Raporda yer alan bilgilere göre en çok karşılaşılan 20 suç türünde, 12-15 yaş arasında 390, 16-18 yaş arasında 799, 19 ve üstü yaş gruplarında 9 bin 694 şüpheli olduğu açıklandı. Suç türü ve yaş gruplarına göre şüpheli sayılarında 12-15 yaş grubunda; basit yaralama ile hırsızlık ilk sırada yer alıyor. 16-18 yaş grubunda; basit yaralama, hakaret, mala zarar verme ve hırsızlık suçları en fazla işlenen suçlar olarak dikkat çekiyor. 19 ve üstü yaş gruplarında ise en fazla işlenen suçlar; basit yaralama, hakaret, tehdit ve taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma.

İNEGÖL DIŞINDAN GELİYORLAR!

Bazı yetkililer ise, hırsızların şehir dışında geldiğini iddia ediyor. Günü birlik İnegöl’e gelen hırsızlar, merkez ve kırsal mahallelerde gezerek hırsızlık yapıyor.

VATANDAŞLAR İSYAN EDİYOR

Emek vererek aldıkları eşyaların hırsızlar tarafından çalınmasına tepki gösteren vatandaşlar, yetkilerden yardım istiyor.

SAYI YETERSİZ

Emniyet ekipleri de artan hırsızlık olaylarına engel olmak için çaba sarf ediyor. Pandemi nedeniyle artan iş yükü, personel yetersizliği ve aşırı artan çalışma saatleri emniyet ekiplerini zora sokuyor.

Editör: TE Bilişim