İnegöl’de gazetecilik ve fotoğraf sanatçılığı yapan Şaban Kılıçcı, 39 gün önce işyerinden çalışan fotoğraf makinesine kavuştu.
28 Mart tarihinde gece saatlerinde işyerine hırsız girmesi sonucu yaklaşık 20 bin lira değerinde fotoğraf makinesi çalınan İnegöllü gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Şaban Kılıçcı, çevre işyerlerindeki güvenlik kameralarını inceleyerek, hırsıza ait aracı tespit etmiş ve durumu emniyet ekiplerine bildirmişti. 
Aradan 39 gün geçmesine rağmen olayın arkasını bırakmayan Kılıçcı, çalıntı bir makinenin 1500 TL’ya satıldığı duyunca harekete geçti. Kılıçcı, uzun uğraş ve fiziki takibin ardından fotoğraf makinesini satın alan M.A’ya ulaşarak durumu bildirdi. 


Fotoğraf makinesini satın alan M.A “ Benimde bir süre önce fotoğraf makinem çalınmıştı. Bir tanıdığın beni arayarak 1 kişinin maddi sıkıntılardan dolayı fotoğraf makinesini sattığını söyledi. Bende kimlik fotokopisini vererek makinenin kendisine ait olduğunu yazıp imzalamasını istedim ve 1500 TL karşılığında makineyi satın aldım.” ifadelerini kullandı.
Şaban Kılıçcı, M.A ile karakola giderek makinesini bulduğunu ifade etti. M.A.’nın ifadesi doğrultusunda çalışma başlatan ekipler, Kılıçcı’nın işyerine giren ve fotoğraf makinesini M.A.’ya satan şahısların Erol Ö. ile Mustafa S.’nin olduğu tespit edildi.


Şahıslardan Erol Ö’nün bir süre önce korona affı ile cezaevinden çıktığı ve tekrar hırsızlık yaptıkları yaparken gözaltına alındıkları öğrenildi. 
Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Şaban Kılıçcı ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
“Helal olan döner seni bulurmuş. Elhamdülillah çalınan fotoğraf makinemi ve hırsızlık zanlılarını uzun uğraş ve fiziki takip sonucu buldum. Hırsız benden çaldığı 20 bin liralık fotoğraf makinemi 1500 TL karşılığında birine satmış. Satın alan şahsı bugün bulup, makinenin bana ait olduğunu belirttim ve kendisi makineyi hiç tereddüt etmeden geri verdi. Beraber karakola giderek, işyerime giren adi ve şereften yoksun hırsızdan şikayetçi olduk. Hırsız benden sonra 4 ayrı hırsızlık daha yapmış ve son hırsızlıktan sonra emniyet ekipleri tarafından yakalamış. Sayısızca sabıkası bulunan bu hırsız korona affından da yaralanmış ve dışarı çıkmış. Arsız ve şereften yoksun bu mahlûkat dışarı çıkar çıkmaz benimle birlikte 4 ayrı hırsızlık daha yapmış. Son hırsızlığının ardından emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınmış. Ben karakola şikâyete gittiğimde, hırsız karakolda gözaltındaydı. İşyerime girdiği ve makinemi başka bir şahsa sattığını itiraf etti. Siz siz olun değerli eşyalarınıza iyi sahip çıkın zira hırsızlar piyasada cirit atıyor.”

Editör: TE Bilişim